Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi Android? Asenna ainakin nämä sovellukset!

6
Petteri Pyyny

Uusi Android? Asenna ainakin nämä sovellukset!
Uudesta Android-puhelimesta saa paljon enemmän irti, kun nappaa käyttöön pari erinomaista pientä sovellusta niiden kaikkien tuntemien perussovellusten lisäksi.

Listasimme tässä muutaman sovelluksen, joihin suosittelemme tutustumaan niiden kaikkien tuntemien Instagramin, Facebookin, WhatsAppin ja YouTuben lisäksi.

Parempi näppäimistö

Aivan kärkeen suosittelemme ainakin kokeilemaan jotain muuta näppäimistöä kuin sitä, mikä puhelimessasi on valmiiksi asennettuna. Yleensä valmistajien omat näppäimistöt ovat jotain hirvittävän ja kelvollisen välimaastosta.

Tässä suhteessa suosituksemme osuu SwiftKey-näppäimistöön.

Sen etuna ovat mm. ulkoasun täysin vapaa muokattavuus. Mutta todellinen hyöty tulee mielestämme parista tekijästä, joka erottaa SwiftKeyn niin selvästi kilpailijoistaan. Ensinnäkin, se oppii kirjoituksestasi jatkuvasti. Eli mitä pidempään sitä käyttää, sen paremmin se oppii tunnistamaan tapasi kirjoittaa ja se ei korjaa vaikkapa jatkuvasti käyttämiäsi murresanoja - eikä edes kirosanoja.Toisekseen SwiftKey osaa halutessasi käyttää kahta (tai useampaa) kieltä oikeasti yhtä aikaa. Eli jos kirjoitat "finglishiä" eli suomen ja englannin sekasotkua, se onnistuu mainiosti, ilmnan että kieltä tarvitsee vaihtaa kunkin sanan välillä - kunhan asennat sekä suomen että englannin kielipaketit mukaan.

SwitfKeyn voit ladata tästä:Lisää vaihtoehtoisia näppäimisöjä löydät parhaat näppäimistöt Androidille -artikkelistamme. Ja ohjeet näppäimistön vaihdolle Androidissa löydät täältä.

Muistiinpanot kuntoon

Parhaat muistiinpanosovellukset toimivat mainiosti sekä kauppalistoina että nopeiden muistiinpanojen ja merkintöjen arkistona. Sekä Microsoftin OneNote että Googlen Keep ovat loistavia valintoja tähän tarkoitukseen.

Molemmat tukevat myös listojen ja muistiinpanojen helppoa jakamista, joten mm. kauppalistaa voi päivittää lennosta myös se kotiin jäänyt osapuoli, toisen tarkistaessa kaupassa kun ostoslista "elää" sitä mukaa kuin kotona käydään kaappeja läpi.Uutisnälän helpotusta

Useamman uutismedian seuraamiseen löytyy useitakin vaihtoehtoja. Itse suosittelemme - tietysti - oman sisarsivustomme kehuttua HIGH.FI Uutisvahti -sovellusta, jonka kautta voi seurata helposti kaikkia ilmaiseksi luettavissa olevia kotimaisia uutissivustoja. Lisäksi sovelluksen kautta voi halutessaan seurata myös tuhansia ulkomaisia uutissivustoja.
Vastaavia sovelluksia löytyy myös maailmalta, jos englanninkielinen uutismaailma kiinnostaa - suosittuja ovat vaikkapa Feedly ja Flipboard.

Vaihtoehtoja WhatsAppille

WhatsApp on de facto viestisovellus Suomessa, mutta kannattaa kokeilla myös sen kilpailijoita. Telegram muistuttaa käyttöliittymältään lähes täysin WhatsAppia, mutta siinä on muutama näppärä ero WhatsAppiin nähden: mm. se, että sitä voi käyttää oikeasti myös ilman puhelinta, vaikkapa puhelimen ollessa kadonnut tai huollossa.Lisäksi Googlen oma viestisovellus sai hiljattain chat-ominaisuuksia ja kirjoitimme aiheesta laajan oppaankin.

Varmuuskopioi kuvat!

Puhelimessasi on todennäköisesti jo valmiiksi käytössä Google Kuvat, mutta kannattaa varmistaa asia. Ja ennenkaikkea, kytke Kuvien varmuuskopiointi päälle. Jos Google Kuvat puuttuu puhelimestasi, voit asentaa sen täältä.

Varmuuskopiointi tapahtuu automaattisesti, kunhan avaat sovelluksen kerran, valitset kuvanlaadun, jolla varmuuskopiointi tehdään ja valitset kuvakansiot, jotka haluat varmuuskopioitavan. Kuvan laadun suhteen "Hyvä" riittää useimmille varsin mainiosti ja tällöin kuvia mahtuu ilmaiseen 15 gigatavun tallennustilaan tuhansittain.

Google Kuvien varmuuskopioinnin ollessa käytössä kuvasi eivät mene hukkaan, vaikka puhelimesi menisi rikki tai katoaisi.

Säästä rahaa ostoksista
Hintavertailu auttaa säästämään rahaa, mikäli teet ostoksia paljon netissä. Lisäksi se toimii myymälässä, sillä hinnan voi tarkistaa sovelluksen avulla.

Tässä tapauksessa suosittelemme Hintaopasta, joka vertailee eri kauppojen tuotteiden hinnan ja näyttää saa halvimmalla. Lisäksi sovellus näyttää viimeisimmät tarjoukset.

Lataa Hintaopas täältä:Tiedä kuka soittaa

Mikäli saat usein puheluita tuntemattomilta soittajilta, kannattaa puhelimeen asentaa Fonecta Caller.

Tämä sovellus puhelun tullessa soittajan tiedot, joten näet, mikäli kyseessä on esimerkiksi puhelinmyyjä.

Fonecta Callerin käyttö on maksutonta. Tarvitset kuitenkin rekisteröitymiseen Fonecta-tilin, josta veloitetaan kertaluontoinen maksu 0,25 €.

Hätätilanteiden varalle

Hätätilanne saattaa omalle kohdalle iskeytyä koska tahansa. Tällöin avun saaminen paikalle nopeasti on tärkeää.

Hätäpuhelua soittaessa ei välttämättä muista tai tiedä omaa tarkkaa sijaintiaan, mutta tähän saa apua sovelluksen kautta.

112 Suomi on Hätäkeskuslaitoksen sovellus, jonka kautta soittaessa sijaintitiedot välittyvät automaattisesti hätäkeskukseen. Sovellus tarjoaa myös muita hyödyllisiä tietoja.

Toki muistit Koronavilkun?

Tietysti listallamme on myös Koronavilkku, Suomen virallinen korona-altistumisten jäljitykseen kehitetty sovellus. Lataa se, asenna se ja pidä huoli siitä, että tieto kulkee altistumisista, myös omalta osaltasi.Muita sovellusvinkkejä

Tässä vielä lista muista mielestämme tutustumisen arvoisista sovelluksista, joita kannattaa ainakin kokeilla uuden (ja vanhankin) puhelimen kanssa:
  • AfterDawnin uutiset - AfterDawnin ja Puhelinvertailun uutiset omassa sovelluksessaan, tietysti..
  • Porokello - varoittaa poroista ja hirvistä kotimaan teillä, ehdoton apulainen etenkin Lapin lomia ajatellen
  • Edge - Microsoftin uutta selainta on kehuttu paljon
  • Nova Launcher - jos haluat heittäytyä villiksi ja kokeilla erilaista käyttöliittymää Androidiisi
  • YAZIO - uudenvuoden lupauksena painonpudotus? Näppärä ja ilmainen apulainen tähän hommaan
  • Duolingo - jos haluat opiskella uutta kieltä ja englanti taipuu jo hyvin
  • Smart Audiobook Player - jos maksullisten äänikirjapalveluiden sijaan suosit ilmaisia, MP3-muotoisia äänikirjoja, on tämä kenties paras toistosovellus
  • Discord - Etenkin pelaajien suosiossa oleva viestisovellus
  • LastPass - lopeta samojen salasanojen käyttö ja ota maailman suosituin salasanojen hallintasovellus käyttöön, tätä mekin käytämme
  • Bitwarden - toinen vaihtoehto salasanojen hallintaan, ilmaisversio toimii kaikilla laitteillaPuuttuuko listalta jokin sovellus, joka mielestäsi kaikilla pitäisi puhelimessaan olla? Kerro meille, vaikka kommenttikentässä!


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

OneMember
OneMember

1

Yksi artikkelista puuttuva WhatsAppin korvaaja on Line.

Office Lens, koska välillä on hyvä saada helposti paperiset dokumentit puhelimeen tai vaikka tietokoneelle PDF-muodossa.
Samaan tarkoitukseen myös Adobe Scan on asiallinen vaihtoehto.

Fonecta Caller, minun mielestä ainoa kannattava maksullinen sovellus kännykkään. Tämä vaatii 0,25€ maksavan Fonecta-tilin, jonka jälkeen se toimii myös sinun seuraavissa puhelimissa. Numerohaku ja soittajan tietojen näyttäminen auttaa paljon.

Kaikki penkkiurheilijat varmaankin tuntevat jo LiveTulokset sovelluksen?

Uusimmassa Android versiossa taitaa jo olla (tai sitten se on vasta seuraavassa) kunnollinen äänenvoimakkuuden säätö eri sovelluksille. Onneksi tuon ominaisuuden saa omaan luuriin myös Volume Manager ohjelmalla.

Vastaa
jkij
jkij

2

listalla ainoastaan duolingo tarpeellinen.
ja käsittääkseni tukee myös suomenkieltä nykyisin.
swiftkey on kyllä ainoa käyttökelpoinen näppis.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

Viivakoodin ja Qr koodinlukija, jos laite ei naatiivisti niitä lue tyydyttävästi.

Jos ei muuta löydä, ja ei halua vain jakaa käytöstään, niin aloittaa vaikka.
com.google.zxing.client.android

Vastaa
dRD
dRD

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rellupa:

Eiköhän pankkisovelluksen asentaminen ole nykyään se välttämäton homma.

Toki. Ideana olikin listata tuollaisia sovelluksia, joita monelle ei välttämättä tule mieleen asentaa/kokeilla puhelimeen :-)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OneMember:

Yksi artikkelista puuttuva WhatsAppin korvaaja on Line.

Office Lens, koska välillä on hyvä saada helposti paperiset dokumentit puhelimeen tai vaikka tietokoneelle PDF-muodossa.
Samaan tarkoitukseen myös Adobe Scan on asiallinen vaihtoehto.

Fonecta Caller, minun mielestä ainoa kannattava maksullinen sovellus kännykkään. Tämä vaatii 0,25€ maksavan Fonecta-tilin, jonka jälkeen se toimii myös sinun seuraavissa puhelimissa. Numerohaku ja soittajan tietojen näyttäminen auttaa paljon.

Kaikki penkkiurheilijat varmaankin tuntevat jo LiveTulokset sovelluksen?

Uusimmassa Android versiossa taitaa jo olla (tai sitten se on vasta seuraavassa) kunnollinen äänenvoimakkuuden säätö eri sovelluksille. Onneksi tuon ominaisuuden saa omaan luuriin myös Volume Manager ohjelmalla.

Mainioita ehdotuksia, Fonecta Caller etenkin on sellainen, joka olisi pitänyt ehdottomasti listalle lisätä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.