OnePlussan pomo myöntää: Facebookin sovellusten esiasennus oli typerä temppu

Petteri Pyyny

OnePlussan pomo myöntää: Facebookin sovellusten esiasennus oli typerä temppu
OnePlus on tullut kuuluisaksi erittäin kevyestä Androidistaan, joka ei sisällä valtavaa määrää tauhkaa, kuten monen muun puhelinvalmistajan laitteet. Mutta vuonna 2020 yhtiö teki tässä linjassa selkeän poikkeuksen ja kaikki alkuvuoden 2020 puhelinmallit sisälsivät esiasennettuna Facebookin sovelluksia.

Sekä OnePlus 8, OnePlus 8 Pro (jonka arvostelimme keväällä) että kesällä julkaistu OnePlus Nord (arvostelumme Nordista löydät täältä) sisälsivät esiasennettuina Facebookin pääsovelluksen, Instagramin ja Messengerin. Vaikka kaikkia edellä mainittuja sovelluksia käyttääkin valtaosa netin käyttäjistä, oli kuluttajien reaktio ymmärrettävä: OnePlussaa ostavat haluavat itse päättää mitä sovelluksia puhelimesta löytyy. Sovellukset pystyi kyllä poistamaan, mutta siitä huolimatta käyttöjärjestelmään jäi Facebookin palveluiden taustaprosessit.Yhtiö tekikin täyskäännöksen syksyyn siirryttäessä ja syksyllä julkaistu OnePlus 8T (jonka arvostelimme heti julkaisun yhteydessä) olikin jo toteutettu perinteisellä OnePlussan tavalla, eli ilman kolmansien osapuolten esiasennettuja sovelluksia.

Nyt OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau on kertonut päätöksen taustoista. Hänen mukaansa Facebookin sovellukset otettiin mukaan, kun yhtiö oli käynyt keskusteluja Facebookin kanssa. Logiikka esiasennukselle oli se, että valtaosa käyttäjistä asentaa ne kuitenkin. Lisäksi Facebook oli luvannut OnePlussalle mahdollisuuden optimoida Facebookin sovelluksia paremmin uusille puhelimilleen, jos ne ovat esiasennettuna laitteissa.

OnePlus ei kuitenkaan osannut ennakoida käyttäjäyhteisön voimakasta, negatiivista reaktiota temppuun. Yhteisön palautteen perusteella OnePlus päätti lopettaa esiasennuksen tuleviin malleihin, kuten OnePlus 8T:hen, vaikka päätös vetäytyä yhteistyöstä Facebookin kanssa aiheuttikin yhtiön sisällä kitkaa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.