OnePlussan pomo myöntää: Facebookin sovellusten esiasennus oli typerä temppu

Petteri Pyyny

OnePlussan pomo myöntää: Facebookin sovellusten esiasennus oli typerä temppu
OnePlus on tullut kuuluisaksi erittäin kevyestä Androidistaan, joka ei sisällä valtavaa määrää tauhkaa, kuten monen muun puhelinvalmistajan laitteet. Mutta vuonna 2020 yhtiö teki tässä linjassa selkeän poikkeuksen ja kaikki alkuvuoden 2020 puhelinmallit sisälsivät esiasennettuna Facebookin sovelluksia.

Sekä OnePlus 8, OnePlus 8 Pro (jonka arvostelimme keväällä) että kesällä julkaistu OnePlus Nord (arvostelumme Nordista löydät täältä) sisälsivät esiasennettuina Facebookin pääsovelluksen, Instagramin ja Messengerin. Vaikka kaikkia edellä mainittuja sovelluksia käyttääkin valtaosa netin käyttäjistä, oli kuluttajien reaktio ymmärrettävä: OnePlussaa ostavat haluavat itse päättää mitä sovelluksia puhelimesta löytyy. Sovellukset pystyi kyllä poistamaan, mutta siitä huolimatta käyttöjärjestelmään jäi Facebookin palveluiden taustaprosessit.Yhtiö tekikin täyskäännöksen syksyyn siirryttäessä ja syksyllä julkaistu OnePlus 8T (jonka arvostelimme heti julkaisun yhteydessä) olikin jo toteutettu perinteisellä OnePlussan tavalla, eli ilman kolmansien osapuolten esiasennettuja sovelluksia.

Nyt OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau on kertonut päätöksen taustoista. Hänen mukaansa Facebookin sovellukset otettiin mukaan, kun yhtiö oli käynyt keskusteluja Facebookin kanssa. Logiikka esiasennukselle oli se, että valtaosa käyttäjistä asentaa ne kuitenkin. Lisäksi Facebook oli luvannut OnePlussalle mahdollisuuden optimoida Facebookin sovelluksia paremmin uusille puhelimilleen, jos ne ovat esiasennettuna laitteissa.

OnePlus ei kuitenkaan osannut ennakoida käyttäjäyhteisön voimakasta, negatiivista reaktiota temppuun. Yhteisön palautteen perusteella OnePlus päätti lopettaa esiasennuksen tuleviin malleihin, kuten OnePlus 8T:hen, vaikka päätös vetäytyä yhteistyöstä Facebookin kanssa aiheuttikin yhtiön sisällä kitkaa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Microsoft Surface Duo – hinta laskenut -49%

Microsoft Surface Duo
813 € CDON
1642 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1586 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -41%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
683 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 630 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.