Trump poisti Huawein pannan, Android jatkossakin Huawein puhelimissa

Matti Robinson

Trump poisti Huawein pannan, Android jatkossakin Huawein puhelimissa
Yhdysvallat ja Kiina ovat päässeet takaisin neuvotteluyhteyteen G20-kokouksessa Japanin Osakassa. Huaweilla tätä tapahtumaa on seurattu varmasti erityisellä mielenkiinnolla, sillä Trumpin ja Xin keskustelut voivat tarkoittaa elämää tai kuolemaa yhtiölle ja sen tavoitteille.

Onneksi päivästä tuli positiivinen kiinalaisvalmistajalle. Trump on ilmoittanut, että Huawei voi jälleen jatkaa kauppayhteistyötä yhdysvaltalaisyritysten kanssa.

Hänen mukaansa esto purettiin, koska sillä ei edistetä kansallista turvallisuutta, kuten mustan listan on tarkoitus tehdä.

Tosin Huawei ei ole vielä täysin selvillä vesillä, sillä Yhdysvallat ei ole poistanut Huaweita listalta, jossa se määrittelee turvallisuusuhkia. Niinpä Yhdysvallat uskoo edelleen, että Huawei pyrkii jonkinlaiseen vilunkipeliin Kiinan valtion kanssa.

Trumpin mukaan mustalta listalta poistaminen ei ole vielä ajankohtaista, vaan asiassa edetään varovasti. Presidentin mukaan Huaweista tiedetään paljon, mutta tässä vaiheessa siitä ei ole sopivaa puhua.



Huaweille tämä on kuitenkin valtaisa voitto ja huojennus, että jatkossakin yhtiö saa käsiinsä halutessaan mm. Android-käyttöjärjestelmän, Micronin DRAM-muistit ja Corningin Gorilla-lasit. Kerroimme juuri raportista, jossa oli listattu nämä ja muut amerikkalaisyhtiöiden komponentit Huawein puhelimessa.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.