LG:n uutuuspuhelimessa näyttökin tuottaa ääntä

Manu Pitkänen

LG:n uutuuspuhelimessa näyttökin tuottaa ääntä
Korealainen LG otti tänä vuonna osaa MWC-messuihin G8 ThinQ -älypuhelinmallilla, joka sisältää muutama erikoisia ominaisuuksia. Puhelimen perusrautana käytetään Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriä ja 6,4 tuuman OLED-näyttöä.

G8 ThinQ:n ensimmäinen erikoisuus on etukameraan sisällytetty infrapunapohjainen etäisyysmittaus, joka toimii käytännössä samalla tavalla kuin Applen iPhoneissa käytettävä TrueDepth-kamera. LG on siis integroitunut puhelimeensa tarkan kasvojentunnistuksen, joka lisäksi puhelimen lukituksen voi avata omalla kämmenellä. Kameralle pitää vain opettaa kasvojentunnistuksen tavoin oman kämmenen erityispiirteet.

Kämmentunnistuksen lisäksi kameraa voidaan hyödyntää hands free -ohjauksessa: kamera tunnistaa käden liikkeet ja esimerkiksi puhelimen äänenvoimakkuutta voidaan säätää koskematta laitteeseen.

Toinen erikoisuus on Crystal Sound -niminen äänentoistoratkaisu, jossa puhelin tuottaa ääntä näytön suojalasin värähtelyn kautta.

G8 ThinQ saa seuraukseen edullisemman sisarmallin, joka perustuu niin ikään Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriin. LG on hakenut kustannussäästöjä jättämällä Cystal Sound -tekniikan pois, heikentämällä kameroiden tarkkuutta ja hyödyntämällä hieman alhaisemman resoluution näyttöä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -25%

Oppo Find X5 5G
812 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1084 €

Oppo Reno 5 5G – hinta laskenut -22%

Oppo Reno 5 5G
448 € CDON
454 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 578 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.