Näin tallennat kameran kuvat automaattisesti puhelimen muistikortille

1
Matti Robinson

Näin tallennat kameran kuvat automaattisesti puhelimen muistikortille
Älypuhelinkamerat ovat vallanneet niin harraste- kuin jopa ammattikuvaajien kädet, jos ei muuten niin ainakin jokapäiväsessä arkikäytössä. Tietysti tämä tarkoittaa, että puhelimen tallennustila täyttyy jatkuvasti ruokakuvista ja lemmikkien poseerauksista.

Mikäli käytössäsi on Android-puhelin, niin onneksi tallennustilaongelmaan saattaa olla helppo ratkaisu. Monet Android-laitteet näet tukevat microSD-muistikortteja, joilla tallennustilan voi parhaassa tapauksessa moninkertaistaa.

Valitetttavasti microSD-muistikortin asennus puhelimeen ei kuitenkaan ole välttämättä aina tarpeeksi, eikä järjestelmä tai tässä tapauksessa kamerasovellus muuta toimintaansa automaattisesti. Niinpä jos haluat, että ottamasi kuvat ja videot tallentuvat muistikortille puhelimeen integroidun tallennustilan sijaan, niin seuraa näitä yksinkertaisia ohjeita.

1. Valitse sovellusvalikosta Kamera->Asetukset tai joissain tapauksissa vaihtoehtoisesti Asetukset->Kamera (nimi ja toiminnallisuus voi hieman vaihdella)


2. Avaa kohta Storage location (Tallennuspaikka) tai vaihtoehtoisesti laite päälle kohde Prioriteettitallennus SD-kortille

3. Valitse vaihtoehdoista SD card eli Muistikortti


Olet nyt muuttanut kameran tallentamien tiedostojen sijainniksi muistikortin ja jatkossa puhelimen muisti ei enää täyty kuvista ja videoista. Huomioi kuitenkin, että myös muistikortilta tila voi hyvinkin loppua. Tarkastele tallennustilan tilannetta Asetukset-valikon kohdasta Tallennus & muisti (nimi voi vaihdella).Tallennus tapahtuu nyt oikeaan osoitteeseen, mutta aiemmin ottamasi kuvat ja videot ovat yhä vanhassa paikassa. Voit kuitenkin halutessasi siirtää myös ne muistikortille, ja siihen löydät ohjeet täältä.

Mikäli laitteesi ei mahdollista kuvien tallentamista muistikortille, esimerkiksi siitä syystä ettei laitteessa ole muistikorttipaikkaa, niin on suositeltavaa käyttää pilvitallennusta tukevaa kuvapalvelua, kuten Google Kuvat. Tähän auttaa Google Kuvat -oppaamme.

Jos et ole vielä ostanut laitteeseesi muistikorttia, niin lue muistikortin osto-opas älypuhelimille ennen kauppaan siirtymistä

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
783 € CDON
1170 € Dustin Home
1179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1160 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Iso A (vahvistamaton)

1

Honor 7 kameran tallennuspaikan kanssa oli suuria ongelmia. Tallensi laitetilaan vaikka yritti Asetukset valikosta valita SD-kortin ensisijaiseksi tallennusvälineeksi.
Vika korjaantui 1."avaamalla kamera" 2. "ppuhkäisemällä näyttöä oikealta vasemmalle" 3.Valitsemalla prioriteettitallennuksen SD-kortille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.