Kysely kertoo mitä suomalaiskuluttajat haluavat lomapuhelimesta

Matti Robinson

Kysely kertoo mitä suomalaiskuluttajat haluavat lomapuhelimesta
Huawei on teettänyt yhteiseurooppalaisen kyselytutkimuksen, jossa on pyritty selvittämään kuluttajien mieltymyksiä älypuhelimen käytön suhteen loman aikana. Tutkimusyhtiö Ipsosin toteuttama kysely tehtiin 12 eri maassa, mukaanlukien Suomi, ja siihen osallistui noin 6000 henkilöä.

Suomessa toukuussa tehtyyn selvitykseen osallistui 503 18-45-vuotiasta vastaajaa, jotka omistavat älypuhelimen. Selvityksessä paljastui, että lomalla suomalaiskuluttajia kiinnostaa ei kovinkaan yllättäen muun muassa kuvaaminen sekä karttapalvelut.

Kaikista suosituin ominaisuus lomakännykässä on kuitenkin akkukesto. Peräti 76 prosenttia vastaajista nimesi akkukeston tärkeimmäksi älypuhelimen ominaisuudeksi loman aikana. Joka viidennen mielestä älypuhelimen latauksen ylläpitäminen on aina vaikeaa loman aikana. Ongelmaan ratkaisu oli 34 prosentilla, jotka käyttävät ulkoista virtalähdettä tai vara-akkua.

Toiseksi suurimman suosion ominaisuuksista sai korkeatasoinen kamera (58%) ja heti sen perässä kolmanneksi asti nousi suuri tallennustila (56%). Rajattuna pelkästää nuorempaan käpolveen (18-24 vuotiaat) kameran ja tallennustilan merkitys oli noin kymmenen prosenttiyksikköä suurempi.Lisäksi tärkeäksi kuluttajat arvioivat mm. hyvän GPS-karttanavigoinnin (49%), prosessorin suorituskyvyn (45%), laitteen kestävyyden (37%) sekä laadukkaan selfiekameran (28%). Jokseenkin yllättäen esimerkiksi loman uintireissuilla tärkeäksi oletettu vedenkestävyys ei päässyt aivan kärkilukemiin 21 prosentin tuloksella.


Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Realme C35 – hinta laskenut -25%

Realme C35
149 € Verkkokauppa.com
224 € CDON
240 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -24%

Samsung Galaxy A04s
98 € Power
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.