Kysely kertoo mitä suomalaiskuluttajat haluavat lomapuhelimesta

Matti Robinson

Kysely kertoo mitä suomalaiskuluttajat haluavat lomapuhelimesta
Huawei on teettänyt yhteiseurooppalaisen kyselytutkimuksen, jossa on pyritty selvittämään kuluttajien mieltymyksiä älypuhelimen käytön suhteen loman aikana. Tutkimusyhtiö Ipsosin toteuttama kysely tehtiin 12 eri maassa, mukaanlukien Suomi, ja siihen osallistui noin 6000 henkilöä.

Suomessa toukuussa tehtyyn selvitykseen osallistui 503 18-45-vuotiasta vastaajaa, jotka omistavat älypuhelimen. Selvityksessä paljastui, että lomalla suomalaiskuluttajia kiinnostaa ei kovinkaan yllättäen muun muassa kuvaaminen sekä karttapalvelut.

Kaikista suosituin ominaisuus lomakännykässä on kuitenkin akkukesto. Peräti 76 prosenttia vastaajista nimesi akkukeston tärkeimmäksi älypuhelimen ominaisuudeksi loman aikana. Joka viidennen mielestä älypuhelimen latauksen ylläpitäminen on aina vaikeaa loman aikana. Ongelmaan ratkaisu oli 34 prosentilla, jotka käyttävät ulkoista virtalähdettä tai vara-akkua.

Toiseksi suurimman suosion ominaisuuksista sai korkeatasoinen kamera (58%) ja heti sen perässä kolmanneksi asti nousi suuri tallennustila (56%). Rajattuna pelkästää nuorempaan käpolveen (18-24 vuotiaat) kameran ja tallennustilan merkitys oli noin kymmenen prosenttiyksikköä suurempi.Lisäksi tärkeäksi kuluttajat arvioivat mm. hyvän GPS-karttanavigoinnin (49%), prosessorin suorituskyvyn (45%), laitteen kestävyyden (37%) sekä laadukkaan selfiekameran (28%). Jokseenkin yllättäen esimerkiksi loman uintireissuilla tärkeäksi oletettu vedenkestävyys ei päässyt aivan kärkilukemiin 21 prosentin tuloksella.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA
193 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Asus ROG Phone 6D Ultimate – hinta laskenut -21%

Asus ROG Phone 6D Ultimate
864 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1090 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -17%

Oppo A38 (4G)
99 € DNA
119 € Verkkokauppa.com
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.