WhatsApp ei enää toimi? Tässä on syy

Manu Pitkänen

WhatsApp ei enää toimi? Tässä on syy
WhatsApp on lakannut toimimasta tuhansissa tai miljoonissa laitteissa ohjelmistotuen päättymisen takia. WhatsApp ilmoitti vuosi sitten tuen loppuvan muiden muassa Android 2.1:ltä, Android 2.2:lta, Windows Phone 7:ltä ja iOS 6:lta.

Syy tuen päättymiselle on varsin luonnollinen: vanhat käyttöjärjestelmäversiot eivät sisällä WhatsAppin edellyttämiä ominaisuuksia, joten ohjelman kehittämisen näkökulmasta on järkevintä pudottaa vanhat alustaversiot pois kyydistä.

Alkuperäisessä ilmoituksessaan WhatsApp kertoi lopettavansa ohjelmistotuen myös BlackBerry OS:ltä, BlackBerry 10:ltä, Nokia S40:ltä ja Symbian S60:ltä. Näiden käyttöjärjestelmien osalta tukea päätettiin jatkaa kuitenkin tämän vuoden kesään saakka. Kovin pitkää jatkoaikaa Symbian-puhelimet eivät siis saaneet.

WhatsApp suosittelee käyttäjiään siirtymään uudempiin käyttöjärjestelmäversioihin. Se olisi muutenkin järkevää, sillä Android 2.2 ja iOS 6 eivät muutenkaan ole enää niitä kaikkein turvallisimpia mobiilikäyttöjärjestelmiä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -46%

Oppo Reno 5 Lite
334 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
685 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy S10 Lite
592 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 957 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.