Onko tässä seuraavassa iPhonessa käytettävä langaton lataustekniikka?

Manu Pitkänen

Onko tässä seuraavassa iPhonessa käytettävä langaton lataustekniikka?
Langaton lataus saattaa olla vihdoin tulossa osaksi Applen iPhonien ominaisuusluetteloa, näin ainakin järkeillään Fast Companyn uudessa artikkelissa. Spekulaation keskipisteenä on Energous-kasvuyrityksen ja Dialog Semiconductorin marraskuun alussa solmima yhteistyösopimus.

Energous on kehittänyt radioaaltoihin perustuvaa langatonta WattUp-energiansiirtotekniikkaa, minkä ansiosta useampaakin laitetta voidaan ladata samanaikaisesti muutaman metrinkin päästä ja lataus ei ole riippuvainen laitteiden asennoista. Energousin järjestelmä poikkeaa teknisesti nykyisissä älypuhelimissa käytettävistä langattomista latausjärjestelmistä, jotka perustuvat yleensä sähkömagneettiseen induktioon.

Fast Companyn lähteiden mukaan jopa 75 prosenttia Dialog Semiconductorin liikevaihdosta on peräisin Applelle myytävistä virranhallintapiireistä. Apple on siis sen merkittävin asiakas ja sen voidaan perustellusti myös vaikuttavan yhtiön investointipäätöksiin. Marraskuussa Dialog investoi Energousiin 10 miljoonaa dollaria ja samalla se otti haltuunsa kasvuyrityksen puolijohdekehityksen.Energous itse on sen verran pieni yritys, ettei sillä ole todennäköisesti realistisia mahdollisuuksia ryhtyä Applen komponenttitoimittajaksi ilman suuremman yrityksen kanssa tehtävää yhteistyötä. Energous on itse sanonut tekevänsä yhteistyötä maailman suurimpiin kuuluvan kulutuselektroniikkayhtiön kanssa. Vanhoista dokumenteista on lisäksi paljastunut, että Energousin tuotteille on tarkoitus hankkia Applen sertifikaatti.

Apple voisi periaatteessa sisällyttää tekniikan kaikkiin sen nykyisin tuotteisiin, jolloin ne voisivat ladata toistensa akkuja aina tarpeen mukaan. Esimerkiksi iPhonen akku voisi latautua kun se olisi tarpeeksi lähellä MacBookia. Vaihtoehtoisesti iPhonen voisi ladata esimerkiksi Apple Watch -älykelloa.

Energous odottaa sen teknologian saapuvan markkinoille vuoden 2017 huhti-kesäkuussa.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
85 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -22%

Realme 11 Pro
268 € BIGBOX.FI
445 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 341 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.