Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa

Manu Pitkänen

Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa
Jos WhatsAppissa estämältäsi henkilöltä alkaa tulla häirikköpuheluita ja -tekstiviestejä tai olet joutunut esimerkiksi aggressiivisen telemarkkinoinnin maalitauluksi, voi omaa arkea helpottaa estämällä puheluiden tai tekstiviestien saapuminen ei-toivotuista puhelinnumeroista. Yhteystietojen estämisen avulla voi yrittää esimerkiksi torjua joidenkin operaattoreiden lähettämiä mainostekstiviestejä.

Puheluiden ja tekstiviestien esto Androidissa

Android-pohjaisia puhelimia löytyy monelta eri merkiltä, minkä takia puhelinnumeroiden estoasetukset voivat löytyä hieman erilaisten valikkoviidakoiden takaa tai puhelinnumeroestoille on annettu hieman erilaisia muokkausmahdollisuuksia. Seuraavien vinkkien pitäisi kuitenkin tepsiä oli sinulla käytössä sitten Samsungin Galaxy-sarjan puhelin, Huawein / Honorin älypuhelin tai Sonyn Xperia.

Halusit sitten estää yhteystiedoistasi tuntemasi henkilön puhelinnumeron tai sinulle ennestään tuntemattoman puhelinnumeron, avaa puhelimesi Puhelin-sovellus. Ohjelman oikeasta yläkulmasta pitäisi löytyä kolmesta pallosta koostuva kuvake, jonka takaa saat auki lisäasetusvalikon. Valikosta voi löytyä suoraan valinta Estetyt yhteystiedot. Mikäli tällaista kohtaa ei löydy, niin valitse silloin Asetukset.



Puhelin voi kysyä tämän jälkeen haluatko muuttaa puhelu- vai yhteystietoasetuksia. Valitse puheluasetukset, josta pitäisi löytyä jo mahdollisuus lisätä puhelinnumeroita estolistalle. Kun puhelinnumero on lisätty listalle, ei puhelin hälytä kun numerosta yritetään soittaa sinulle tai lähettää tekstiviestejä. Soittajalle estolistalle joutuminen ilmenee siten, että puhelu hälyttää kerran ja sen jälkeen tuuttaa vain varattua.

Puheluiden ja tekstiviestien esto iPhonessa

iPhone-puhelimissa puheluiden ja tekstiviestien estäminen tapahtuu samankaltaisella tavalla. Mikäli olet saanut puhelun tai tekstiviestin numerosta, josta et enää jatkossa halua yhteydenottoja, avaa Puhelin-sovellus (tai Viestit-sovellus) ja etsi Äskeiset-listasta estettävä puhelinnumero (Viestit-sovelluksessa keskusteluhistoria). Paina numeron vieressä olevaa ympyröityä i-kuvaketta ja vieritä näytön alalaitaan, josta löytyy asetus Estä tämä soittaja.

Estettyjen puhelinnumeroiden listan löydät avaamalla Asetukset-ohjelman ja valitsemalla Puhelin. Puhelujen esto ja tunnistaminen -valikon takana voit lisätä numeroita listaan tai vaihtoehtoisesti poista aiemmin lisättyjä numeroita.

Puhelinnumeroiden estosovellukset

Vaikka puhelinnumeroiden esto kuuluukin älypuhelimien oletussovellusten vakiovarustukseen, voi estoja toteuttaa myös kolmansien osapuolien kehittämillä sovelluksilla. Tähän käyttötarkoitukseen soveltuvat esimerkiksi TrueCaller (Android | iPhone) ja Mr. Number (Android | iPhone).

Muistathan estää henkilön myös WhatsAppissa, sillä pelkkä puheluiden ja tekstiviestien estäminen ei tähän auta. Käyttäjä kannattaa estää myös Signalissa, jos kyseistä sovellusta satut käyttämään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.