Skype-päivityksiä ei tule enää näille Android-, iOS- ja Windows-versioille

Matti Robinson

Skype-päivityksiä ei tule enää näille Android-, iOS- ja Windows-versioille
Microsoftin omistama Skype on kertonut virallisessa blogissa tulevista uudistuksista, joilla pyritään kaventamaan tuettujen laitealustojen määrää. Tämä tarkoittaa, että jatkossa osa vanhemmista Android- ja Windows-puhelinten käyttäjistä ei välttämättä voi käyttää enää palvelua mobiililaitteellaan.

Skypen tuki jatkuu iOS 8:n, Android 4.0.3:n ja Windows 10:n osalta, mutta näitä aiempia alustaversiota käyttävät mobiililaitteet eivät ole jatkossa Skype-tuettujen laitteiden listalla. Suosituimmat versiot, joille Skype-tukea ei enää jatketa ovat siis Android 2.3, iOS 7 ja Windows Phone 8.1.

Applen ja Googlen alustoiden osalta tilanne on hyvä, sillä merkittävä enemmistö käyttää uudempia alustaversioita. iOS 8:aa edeltäviä versioita käyttää yhteensä vain n. 3 prosenttia ja Androidin 4.0.3:a edeltäviä versioita vain n. 2 prosenttia käyttäjistä. Windows-puhelinten käyttäjistä yhä valtaosa, NetMarketSharen mukaan noin 65%, käyttää edelleen Windows 10:tä edeltäviä versioita.Niinpä uudistukset osuvat eniten Microsoftia itseään nilkkaan. Toisaalta älypuhelinstrategia on epäonnistunut jo kauan sitten, joten mitään suurta vahinkoa (jota jo ei ole tehty) yhden sovelluksen päivittämättömyys tuskin Windowsin mobiilialustalle tuo.

Skype pyrkii uudistuksella yhtenäistämään palveluaan, jonka tarkoituksena on myös eliminoida siirtymävaiheen (P2P -> pilvipalvelu) ongelmia. Tuen loppuminen ei suoranaisesti tarkoita, että palvelu lakkaa toimimasta, mutta se voi aiheuttaa ongelmia, jonka lisäksi uusia ominaisuuksia ei kannata enää vanhemmille alustaversioille odottaa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -46%

Oppo Reno 5 Lite
334 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
685 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy S10 Lite
592 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 957 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.