MEMS-tekniikka lupaa parempaa kuvanvakautusta älypuhelimiin

Manu Pitkänen

MEMS-tekniikka lupaa parempaa kuvanvakautusta älypuhelimiin
Matkapuhelinmerkki OPPO kertoo tehneensä teknisen läpimurron älypuhelinkameroiden kuvanvakainten kehityksessä. Vaikka yhtiö ottaakin kunnian teknologiasta, lienee MEMS-pohjaisen vakautuksen tekninen kehitys tapahtunut Oppon yhteistyökumppani MEMS Driven alaisuudessa.

Optinen kuvanvakautus on toteutettu nykyisissä älypuhelimissa käytännössä niin, että puhelimen kameran optiikkaa liikutellaan yksinkertaisten käämien avulla eri sensoreiden tuottaman liikemuutosdatan perusteella. Oppon SmartSensor-vakautuksessa optiikka pidetään paikoillaan ja optiikan alapuolella olevaa kennoa liikutellaan tärinän vakauttamiseksi.

Kennoa liikutellaan MEMS-teknologian avulla. Sen etu nykyisiin vakautusjärjestelmiin verrattuna on mahdollisuus kolmiakseliseen vakautukseen, kun nykyään vakautus on mahdollista vain kahden akselin suhteen – kallistumisakselia ei vakauteta lainkaan. Tämän lisäksi MEMS-vakautuksen viiveajat lyhenevät 50 millisekunnista 15 millisekuntiin (joka vastaa suljinajassa noin 1/60 sekuntia). MEMS-piirit kuluttavat myös huomattavasti vähemmän sähköä, eivätkä aiheuta ylimääräistä lämpenemistä. MEMS-vakautus mahdollistaa myös kompaktimman kameramoduulirakenteen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G60 – hinta laskenut -36%

Motorola Moto G60
306 € CDON
322 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 479 €

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 5 Lite
335 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 508 €

Honor X8 – hinta laskenut -31%

Honor X8
169 € Power
234 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 246 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.