Analyytikko: Uudet iPhonet ja iPadit eivät saa Applea uuteen nousuun

Matti Robinson

Analyytikko: Uudet iPhonet ja iPadit eivät saa Applea uuteen nousuun
Applen osake notkahti muutama vuosi sitten melkoisesti, mutta noususuhdanne löydettiin jälleen pian. Hyvin pärjännyt uudistettu iPhone varmisti kuitenkin nousun vain hetkellisesti ja nyt uudesta iPhone-mallista ei uskota enää nosteeksi, kertoo 9to5Mac.

Vakuuttavasti Apple-analyysejä viime vuosina tehnyt KGI on kertonut näkemyksiä tulevasta vuodesta. KGI:n analyytikko Ming-Chi Kuo arvioi, että Apple ei voi ensimmäisellä puoliskolla luottaa iPhonen tai iPadin nostavan yhtiötä kasvuun.

Edes uusien mallien, kuten huhutun iPhone 5se:n saapuminen ei siivitä Applea Kuon mukaan parempiin näkymiin. Kuon arviot epäinnovatiivisen laitteen myynnistä ovat vain laskeneet.

Vuoden ensimmäisestä neljänneksestä Kuo odottaa erittäin synkkää, jopa 29,7 prosentin laskua vuoden takaiseen. Toisen neljänneksen myynti saattaa uuden mallin myötä nousta plussalle edellisneljännekseen, mutta 42-45 miljoonan iPhonen myynti olisi viime vuotiseen nähden yli neljänneksen tiputus.Analyytikon ainoa positiivinen näkymä Applen vuoden ensimmäiselle puoliskolle ovat mahdolliset uudet MacBook-mallit, jotka voivat nostaa merkittävästi yhtiön menestymistä yritysrintamalla. Toki kaikki voi jälleen muuttua esimerkiksi iPhone 7:n myötä.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.