iPhone 6s:n kameraan tulossa uutta tekniikkaa: Valkoiset pikselit

1
Manu Pitkänen

iPhone 6s:n kameraan tulossa uutta tekniikkaa: Valkoiset pikselit
Japanilaisen Feng.com-verkkosivuston väitteiden mukaan Apple aikoo käyttää syksyllä julkaistavassa "iPhone 6s:ssä" 12 megapikselin RGBW-kamerakennoa. Nykyisten iPhonien pääkameroissa on kahdeksan megapikselin RGB-kenno.

RGBW-kenno poikkeaa normaalista RGGB-alipikselimatriisista siinä, että yksi vihreä (G) alipikseli on vaihdettu valkoiseen alipikseliin (W). Uuden tekniikan avulla hämärässä otetuista kuvista pitäisi tulla kirkkaampia ja kohinan määrä pienempi, koska valkoinen pikseli päästää enemmän valoa läpi kuin vihreä suodin (suodattaa sinisen ja punaisen valon pois). Valkoisen alipikselin käyttö pitäisi myös parantaa kuvien kontrastia.

Sony esitteli valkoisilla pikseleillä varustettuja kennoja jo vuonna 2012, mutta yhtiö joutui viivästyttämään niiden julkaisua kuvanlaadussa havaittujen puutteiden takia. Huawei esitteli markkinoiden ensimmäisen RGBW-kennoa käyttävän puhelimen, P8:n, tämän vuoden alussa. Ars Technican mukaan P8:ssa käytettäisiin juuri Sonyn kennoa.Aptina on tutkinut runsaasti valkoisten pikseleiden hyödyntämistä kameroiden kennoissa ("Clarity+"). Apple on rekrytoinut useita insinöörejä Aptinalta, joten RGBW-kennon käyttö ei olisi tässä mielessä yllätys.

Jos Apple aikoo kohottaa iPhonen kameran kennon tarkkuutta, tarkoittaa se samalla pikeleiden pienentymistä nykyisestä 1,5 mikronista. Tästä aiheutuvia kuvanlaadullisia heikentymisiä voitaisiin kompensoida valkoisten pikseleiden avulla. Aptinan mukaan sen 1,1 mikronin pikseleistä koostuva RGBW-kenno suoriutuu yhtä hyvin kuin tavallinen 1,4 mikronin pikseleistä koostuva RGB-kenno.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

1

Uuteen iPhoneen tulossa (iPhonelle) uutta tekniikka. STOP THE PRESS!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.