Kamerat vertailussa: Onko Galaxy S6:n kamera parempi kuin Galaxy Note 4:n?

Manu Pitkänen

Kamerat vertailussa: Onko Galaxy S6:n kamera parempi kuin Galaxy Note 4:n?
Puhelinvertailu testaa parhaillaan Samsungin uusia Galaxy S6 -puhelimia. Luureja hipelöidessämme päätimme testata miten uusien puhelimien kamera vertaantuu viime syksynä markkinoille tulleeseen Galaxy Note 4:ään. Onko mikään ehtinyt muuttua puolessa vuodessa?

Tähän asti tekemissämme testeissä puhelimien kameroiden piirtojälki on hyvin samanlainen. Eikä ihme, sillä Galaxy Note 4:ssä ja Galaxy S6:ssa (ja S6 edgessä) käytetään samaa Sonyn IMX240-kennoa. Lisäksi molemmissa puhelimissa on optinen kuvanvakain. Optiikassa on kuitenkin eroa: Galaxy S6:ssa käytetään valoisampaa f/1,9-optiikkaa, kun taas Note 4:n aukkoluku on f/2,2.

Samsung näyttäisi myös viilanneen kuvasignaaliprosessorin algoritmeja, sillä Galaxy S6 tuntuisi säilyttävän pimeässä otetuissa kuvissa paljon paremmin kuvien yksityiskohdat (esim. puiden oksat).

Alta löytyy meidän ottamia näytekuvia, joista voit itse päätellä kameroiden eroja. Galaxy Note 4:llä otetut kuvat ovat ylempänä ja Galaxy S6:lla (edge) otetut alempana.Kommenteissa voit halutessasi ehdottaa millaisissa olosuhteissa / kohteita kameroita voisi vielä vertailla. Lisäämme kuvia mahdollisuuksien mukaan myöhemmin tähän juttuun.

Galaxy Note 4 vs. Galaxy S6: ValaisinMolemmissa laitteissa oli HDR-tila kytketty On-asentoon ja tarkennus asetettu lampun "asettimeen". Galaxy Note 4:llä otettu kuva on punertava ja lisäksi se on hieman tärähtänyt, vaikka valotusaika on puolet Galaxy S6:sta (1/104 vs. 1/50). Dynamiikassa ei suurta eroa ole – puhelimissahan on sama kenno.

Galaxy Note 4 vs. Galaxy S6: MunaMolemmissa kuvissa väritasapaino on melko lämmin, minkä vuoksi taustalla olevan vuolukiven valkoiset osat näyttävät kellertäviltä. Valkotasapainon määrittymistä hankaloittaa ilmeisesti lämmin sisävalaistus ja ikkunoiden kautta tuleva kylmempi valo, joka heijastuu takan pinnasta. Munan kultaiset osat puhtaamman värisiä Galaxy S6:lla otetussa kuvassa

Galaxy Note 4 vs. Galaxy S6: KelloEi suuria eroja kameroiden välillä.

Galaxy Note 4 vs. Galaxy S6: PääsiäistiputGalaxy Note 4:llä otetussa kuvassa valkotasapaino on lämpimämpi ja keltaiset sävyt toistuvat voimakkaampina. Galaxy S6:n kohdalla värit ovat taas valjumpia.


Galaxy Note 4 vs. Galaxy S6: KoripallokenttäErityisen suuria eroja ei tässäkään kuvassa näy, mutta Galaxy S6:n kirkkaamman (f/1,9) optiikan ansiosta koripallokori näkyy sillä otetussa paremmin. Pienellä tihrustamisella pystyy erottamaan korin sukan, toisin kuin Galaxy Note 4:llä otetussa kuvassa.

Galaxy Note 4 vs. Galaxy S6: GraffitiGraffitin edessä oleva nurmikon yksityiskohdat erottuvat Galaxy S6:lla otetussa kuvassa paremmin.

Galaxy Note 4 vs. Galaxy S6: TuomiokirkkoTässäkin kuvassa yksityiskohdat kohinanpoisto toimii hellemmin ja säilyttää kuvan yksityiskohtia Galaxy S6:lla. Tuomiokirkon torni näkyy Galaxy S6:n kuvassa paljon selvemmin ja reunustoilla näkyvien puiden oksat ovat säilyneet melko hyvin. Galaxy Note 4:n tapauksessa oksista on tullut epämääräisempi sumea "möykky".

Galaxy Note 4 vs. Galaxy S6: KatuTässäkään kuvassa Galaxy S6:n ja Note 4:n välillä ei tunnu olevan suurempia eroja.


Galaxy Note 4 vs. Galaxy S6: PosankkaGalaxy S6 häviää Galaxy Note 4:lle tässä kuvassa väritarkkuudessa. Posankka värjäytyy S6:n tapauksessa hieman kellertäväksi, kun taas Note 4:ssä Posankka lähempänä todellista pinkkiä väritystä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.