Ensivaikutelmia: LG:n uudet keskitason älypuhelimet G3 s ja F60 sekä G Watch R -älykello

Juha Tuppi

Ensivaikutelmia: LG:n uudet keskitason älypuhelimet G3 s ja F60 sekä G Watch R -älykello
LG toi tänään pitämäänsä lehdistötilaisuuteen kokeiltavaksi LG G3 -lippulaivapuhelimensa pikkuveljen G3 s:n, keskitason F-sarjan uuden tulokkaan F60:n sekä pyöreällä näytöllä varustetun älykellonsa G Watch R:n. Ohessa lyhyesti ensivaikutelmia kyseisistä laitteista, olkaa hyvät.

LG G3 s ja F60


LG G3 s tarjoaa kookkaan viiden tuuman IPS LCD -näytön 1 280 x 720 -resoluutiolla, 2 540 milliampeeritunnin akun sekä kahdeksan megapikselin kameran G3-lippulaivamallista tutulla laserohjatulla automaattitarkennuksella. Puhelimen sisukset pitävät lisäksi sisällään Qualcommin 1,2 gigahertsin Snapdragon 400 -neliydinprosessorin, gigatavun verran keskusmuistia ja kahdeksan gigaa microSD-laajennettavaa tallennuskapasiteettia. Muotoilussa kumarretaan odotetusti LG G3:n suuntaan ja fyysiset painikkeet löytyvät jälleen LG:lle tyypilliseen tapaan puhelimen takaa. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 4.4.2 ja käyttöliittymän ulkoasu jatkaa G3:n pelkistetyn toimivaa mallia, jossa valmistajan valmiiden sovellusten määrä on pyritty pitämään alhaisena. Ensituntumalta puhelin teki vaikutuksen myös käyttöliittymän nopeudessa ja sulavuudessa.Suuremman yllätyksen tuntui kuitenkin järjestävän nopeisiin LTE 4G -yhteyksiin panostavan F-sarjan uusi tulokas F60: pikaisen kokeilun perusteella puhelimen käyttöliittymä ei tuntunut häviävän nopeudessa ja sulavuudessa lainkaan G3 s -mallille. Tämä lienee paljolti laitteesta löytyvän 1,2 gigahertsin neliydinprosessorin sekä gigatavun keskusmuistin ansiota. F60 muistuttaa ulkoasultaan LG:n Nexus 5 -älypuhelimen pelkistettyä virtaviivaisuutta ja fyysiset painikkeet on sijoitettu LG G3 s:stä poiketen puhelimen sivuille. Älypuhelimen 4,5 tuuman IPS LCD -näyttö sekin tarjosi 480 x 800 -resoluutioonsa nähden miellyttävän käyttökokemuksen – toivottavasti LG kykenee hinnoittelemaan lupaavan F60:n tarpeeksi järkevästi, jotta se pystyy tarjoamaan edullisemman vaihtoehdon esimerkiksi LG G3 s -älypuhelimelle keskitason Android-luurien markkinoilla.

Vaikka LG G3 s ja F60 ovat molemmat sijoitettavissa ominaisuuksiltaan keskitason älypuhelimien kategoriaan, LG on selkeästi pyrkinyt nostamaan panoksia siinä, mitä keskitason laitteilta sopii odottaa.

LG G Watch R


LG otti vaarin pyöreällä näytöllä varusteltujen älykellojen saamasta vastaanotosta ja kehitti G Watch -älykellolleen pyöreäksi muotoillun seuraajan. Googlen Android Wear -käyttöjärjestelmää hyödyntävä G Watch R -älykello muistuttaa ulkoasultaan suurikokoista urheilullista rannekelloa, mikä on tietysti hyvä asia. Laitteesta löytyy 1,3 tuuman P-OLED-näyttö sekä käyttäjän sykettä mittaava PPG-sensori, ja sille luvataan jopa parinkin päivän akkukestoa yhdellä latauksella. Laite on saanut myös IP67-sertifikaatin, joten sen pitäisi myös kestää sadetta – tosin rannekkeen materiaalin suhteen kannattanee olla tarkkana, ettei erehdy suihkuun nahkarannekkeen kanssa. Toiminnot pitävät sisällään tavanomaiset älypuhelimen ilmoitusten näyttämisen, Google Mapsin navigointiohjeet ja askel- sekä sykemittarit. Omaan silmääni G Watch R on useimpien älykellojen tapaan edelleen turhan jykevä ja suurikokoinen, mutta muotoilussa on kieltämättä päästy kiitettävän lähelle tavallista rannekelloa.

Tarkempaa analyysia LG:n uusista laitteista on luvassa heti, kunhan saamme testikappaleet syyniin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G60 – hinta laskenut -36%

Motorola Moto G60
306 € CDON
322 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 479 €

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 5 Lite
335 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 508 €

Honor X8 – hinta laskenut -31%

Honor X8
169 € Power
234 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 246 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.