The Information: Jättioperaattori haluaa luoda kilpailijan Google Play -sovelluskaupalle

Manu Pitkänen

The Information: Jättioperaattori haluaa luoda kilpailijan Google Play -sovelluskaupalle
Yhdysvaltain suurin operaattori Verizon Wireless etsii parhaillaan yhteistyökumppaneita uuden Android-puhelimilla toimivan sovelluskaupan kehittämiseksi, kertoo The Information. Mobiililaitteiden sovelluskaupat ovat osoittautuneet varsin herkulliseksi liiketoiminnaksi, minkä takia Verizonkin todennäköisesti haluaisi päästä jakamaan kakkua.

Applen App Storessa liikkui rahaa viime vuonna yhteensä 10 miljardia dollaria ja tänä vuonna sovelluskaupan liikevaihto on todennäköisesti vieläkin suurempi. Apple kertoi pari viikkoa sitten heinäkuun olleen App Storelle ennätyksellisen hyvä kuukausi. Google ei ole paljastanut sovelluskauppansa liikevaihtoa, mutta sen arvellaan olevan edelleen pienempi kuin App Storella.

Sovellusten ympärillä liikkuu siis miljardien dollarien bisnes, eikä siis ihme että operaattoreilla on kiinnostusta päästä mukaan sovellusten jakelubisnekseen. Yhdysvalloissa operaattoreilla on tärkeä rooli puhelimien myymisessä, joten sovellukset olisivat luonteva suunta laajentua Sovellusten tarvitsema data liikkuu operaattoreiden tarjoamien verkkojen kautta ja niitä käytetään operaattoreiden myymillä puhelimilla, joten miksei operaattori voisi myös myydä sovelluksia asiakkaileen.Verizon on jo aiemmin yrittänyt rakentaa omaa sovelluskauppaa, mutta siitä ei tullut koskaan mitään. Kauppa lanseerattiin vuonna 2010 Vcast Appsina, jossa tarjottiin sovelluksia Androidille ja BlackBerrylle. Sittemmin kauppa nimettiin Verizon Appsiksi, joka suljettiin viime vuoden alussa.

Jättioperaattorin mukaan sillä ei ole minkäänlaisia suunnitelmia rakentaa omaa sovelluskauppaa. The Informationin jutun kirjoittaneen Amir Efratin mukaan Verizonin PR-osasto leikkii semantiikalla, koska hänen tietojen mukaan Verizon vasta hakee yhteistyökumppaneita. Verizon ei kiistänyt tätä. Efratin tietojen mukaan kyseessä on pitkän aikavälin suunnitelmista, joista Verzion on puhunut laitevalmistajien ja muiden operaattoreiden kanssa.

Omaa sovelluskauppaa Androidille ovat yrittäneet rakentaa monet muutkin. Esimerkiksi Amazonilla on Appstore ja Samsungilla on Galaxy Apps, mutta kummastakaan kaupasta ei ole muodostunut varteenotettavaa haastajaa Google Playlle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -48%

Oppo Reno 8 5G
450 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 860 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
453 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 500 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € DNA
559 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.