Tutkimus: kännykän käyttö kävellessä saattaa aiheuttaa terveysongelmia

Juha Tuppi

Tutkimus: kännykän käyttö kävellessä saattaa aiheuttaa terveysongelmia
Tutkimusten perusteella tekstiviestin näppäily tai kännykän tuijottaminen kävellessä voi aiheuttaa tasapaino-ongelmia sekä terveydellisiä haittoja.

Business Insider raportoi tänään Queenslandin yliopistossa suoritetusta tutkimuksesta, jossa 26 testihenkilöä laitettiin kävelemään samalla kun he kirjoittivat tai lukivat viestiä puhelimestaan. Henkilöiden asentoa ja liikkumista tarkkailtiin tietokoneen avulla.

Tyypillinen reaktio oli pään painaminen eteenpäin, jolloin testihenkilöiden tasapaino huonontui huomattavasti. Lisäksi pään painaminen rasittaa ylempiä selkänikamia niin, että pitkäkestoinen rasitus saattaa vetää selkärangan väärään asentoon. Fysioterapeutit kutsuvatkin puhelimen tuijottelusta aiheutuvaa niska- ja hartiasärkyä "tekstariniskaksi".

Aiempi San Franciscon osavaltion yliopiston suorittama tutkimus paljasti, että 83% tutkimuksessa testatuista henkilöistä koki käsi- ja niskasärkyä tekstatessaan. Osalla oireisiin kuului myös kohonnut syke.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Realme C35 – hinta laskenut -25%

Realme C35
149 € Verkkokauppa.com
224 € CDON
240 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -24%

Samsung Galaxy A04s
98 € Power
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.