Nomura: Apple ei lähde kisailemaan megapikseleillä – seuraavaan iPhoneen tulossa OIS

Manu Pitkänen

Nomura: Apple ei lähde kisailemaan megapikseleillä – seuraavaan iPhoneen tulossa OIS
Varhaisilla iPhone-huhuilla on taipumuksena osoittautua pötypuheiksi, mutta se ei tunnu haittaavan niiden liikkeellelaskijoita. Viime vuosi osoitti myös sen, että Applen toimitusketjusta hankitut todenperäisistä tiedoista ei voida välttämättä päätellä mitään lopullisten tuotteiden ominaisuuksista tai tuotannosta.

Tähän asti huhut iPhone 6:sta ovat liittyneet lähinnä näyttöön sekä sen mahdollistamaan uuteen ja ohuempaan designiin. Nomura Securities on nyt laittanut lusikkansa soppaan spekuloimalla seuraavan iPhonen kameralla. Sen mukaan Apple olisi päättänyt pysytellä kahdeksan megapikselin kennossa, joka on ollut sen puhelimissa jo iPhone 4S:stä lähtien. Tieto sai iPhonen kameramoduuleita valmistavan Largan Precisionin osakekurssin laskuun.

Nomura Securitiesin mukaan pidättäytyminen megapikselikisasta ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Apple olisi lopettanut iSight-kameran tuotekehityksen. Pikemminkin päinvastoin, sillä yhtiö aikoo parantaa kameraansa muilla keinoilla kuin pikseleiden määrän kasvattamisella. Nomuran mukaan seuraavaan iPhoneen olisi tulossa ainakin optinen kuvanvakaus (OIS), jonka pitäisi helpottaa valokuvaamista hämärissä olosuhteissa. Ominaisuus löytyy jo muutamista Lumia- ja Android-puhelimista.Verkossa on julkaistu lisäksi kuvia iPhone 6:n rungoksi väitetystä esineestä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G60 – hinta laskenut -36%

Motorola Moto G60
306 € CDON
322 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 479 €

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 5 Lite
335 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 508 €

Honor X8 – hinta laskenut -31%

Honor X8
169 € Power
234 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 246 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.