Päivän diili: Mainio Google Pixel 8a halvemmalla kuin kertaakaan aiemmin

Petteri Pyyny

Google Pixel 8a -kännykkä irtoaa nyt halvemmalla kuin kertaakaan aiemmin
Googlen omassa puhelinmallistossa on ollut nyt useamman vuoden ajan "hieman halvempi" a-sarjan Pixel-malli. Mutta niidenkään hinnat eivät ole olleet varsinaisesti mitään budjettitasoa, vaan niissäkin kyse on ollut huippupuhelimesta, tukevalla hintalapulla.

Vuonna 2023 julkaistiin Pixel-malliston tuorein a-sarjalainen, Google Pixel 8a. Se tuli Suomeen myyntiin epävirallisia reittejä pitkin ensimmäisenä Verkkokauppa.com:n kautta kesällä 2023. Tuolloin hintalappu oli 649 euroa.

Nyt Pixel 8a irtoaisi halvemmalla kuin kertaakaan aiemmin Suomessa, sillä sitä myydään 399 euron hintalapulla. Vielä syyskuussa puhelin maksoi 469 euroa ja viime viikollakin 429 euroa.

Google Pixel 8a (128GB / 8GB), 399 euroa
(hinta muissa kaupoissa)


Pixel 8a:ssa on 64 megapikselin pääkamera, optisella kuvanvakaimella varustettuna sekä 13 megapikselin laajakulmakamera. Puhelin on samalla nykymaailmassa suhteellisen siro, sillä näyttö on ainoastaan 6,1 tuumainen ja leveyttä puhelimella on suht maltilliset 72,7 mm. Puhelin on pärjännyt arvosteluissa varsin hyvin ja useimmat arvostelijat moittivat lähinnä puhelimen julkaisuhetken hintaa turhan kovaksi - sekä suhteellisen hidasta 18 watin pikalatausta.

Pixel 8a:lla on myös huikea päivityslupaus: vaikka puhelin julkaistiin viime vuonna, se tulee saamaan Android-päivityksiä vielä vuosien ajan, aina Android 21:een saakka, joka julkaistaan näillä näkymin vasta vuonna 2030. Lisäksi Googlen Pixelit saavat uusimmat Android-päivitykset aina ensimmäisenä kaikista Android-puhelimista.



Google ei siis myynyt omia puhelimiaan virallisesti lainkaan Suomessa aiemmin, mutta tilanne muuttui tänä kesänä, kun Google vihdoin avasi jakelukanavat myös Suomessa.

Myös puhelimen isommalla, 256 gigatavun tallennustilalla varustettu versio on nyt tarjouksessa, maksaen halvimmillaan 469 euroa. Isompaa mallia on myyty viime aikoina noin 520 - 550 euron hintalapulla.


Google Pixel 8a hinnat:Katso kaikkien kauppojen hinnat
hinnat päivitetty 18.10.2024



Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G04s – hinta laskenut -40%

Motorola Moto G04s
89 € Prisma Verkkokauppa
92 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Xiaomi Poco F5 Pro – hinta laskenut -23%

Xiaomi Poco F5 Pro
470 € Hobby Hall
629 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 611 €

Xiaomi Redmi Note 12 (4G) – hinta laskenut -18%

Xiaomi Redmi Note 12 (4G)
139 € Summ
149 € Proshop
194 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 168 €

Apple iPhone 16 Plus – hinta laskenut -18%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.