HONORin taittuvanäyttöinen Magic V2 sai Android 14 -päivityksen Suomessa

Janne Yli-Korhonen

HONORin taittuvanäyttöinen Magic V2 sai Android 14 -päivityksen Suomessa
HONOR toi Suomessa myyntiin yhtiön taittuvanäyttöisen älypuhelimen, Magic V2:n, helmikuun alussa. Peräti 1999 euron hintainen laite saapui myyntiin vanhalla Android-versiolla, mutta nyt laitteen todennäköisesti harvalukuiselle ostajajoukolle on tullut hyviä uutisia.

HONOR on viimeinkin saanut laitteelle Android 14 -päivityksen, jossa käytetään valmistajan omaa MagicOS 8 -käyttöliittymää.

Päivitys 12.4.2024: Virallisesti uutta MagicOS 8 -päivitystä ei vielä ole laitettu jakoon. Kyseessä on testilaitteelle jakeluun laitettu testiversio ohjelmistosta. Virallinen jakelu aloitetaan myöhemmin.

Päivitys tuo mukanaan myös huhtikuun tietoturvakorjauksen.

HONORin mukaan uusi järjestelmä on tasaisempi, turvallisempi, helppokäyttöisempi ja virtaa säästävämpi.Aloitusnäytöllä joistakin yksittäisistä sovelluskuvakkeista voi tehdä suurempi kansioita, jolloin näkyville tulee sovelluksen sisältämät pikatoiminnot. Samankokoisia kortteja eli widgettejä voi pinota päällekkäin ja niiden välillä voi vaihtaa pyyhkäisemällä ylös tai alaspäin.

Tietyt sovellukset pystyvät nyt hyödyntämään Magic-kapselia eli etukameran reiän ympärillä sovellukset näyttävät tietoja pillerin muodossa. Esimerkiksi ajastimen aika näkyy etukameran vieressä. Klikattaessa ajastin laajenee. Ominaisuus muistuttaa vahvasti Applen Dynamic Island -toimintoa.

MagicOS 8:n kapseli etukameran ympärillä ja suurempi kuvake
Kapseli ja laajennetut kuvakkeet


Lisäksi aloitusnäytön asetuksiin on tuotu mahdollista ottaa käyttöön Pyyhkäise alas -ele. Sen avulla voi avata ilmoitukset tai ohjauskeskuksen pyyhkäisemällä alas tyhjää tilaa aloitusnäytöllä eli sormea ei enää tarvitse viedä yläreunaan asti saadakseen ilmoitukset näkyviin.

Yksi iso asia uudessa versiossa on Magic-portaali. Tämän avulla tekstiä ja kuvia voi helposti jakaa muihin palveluihin. Esimerkiksi kuvaa pidetään hetken pohjassa ja se raahataan puhelimen sivulle, joka aktivoi Magic-portaalin.

Kuvakaappaus Magic-Portaalista, joka mahdollistaa jakamisen raahaamalla
Magic-portaalilla voi jakaa esimerkiksi kuvan raahaamalla sen sivuun, josta aukeaa uusi paneeli.


Ominaisuus nähtävästi toimii vain muutamissa sovelluksissa ainakin näin aluksi. Magic-portaalia voi mukauttaa asetuksissa kohdasta Avustaja.

Muita uudistuksia ovat esimerkiksi ultravirransäästötila, tasaisemmat animaatiot sekä parannettu suorituskyky monen sovelluksen rinnakkaiskäytössä.


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
85 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -22%

Realme 11 Pro
268 € BIGBOX.FI
445 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 341 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.