OnePlus Watch 2 arvostelu - kerrankin älykello, jonka akku kestää

Arvostelussa OnePlus Watch 2 - Nerokas kikka kiskaisee oikean älykellon akkukeston uusille lukemille, mutta ei sovi iPhone-käyttäjille eikä pienille ihmisille
Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Sisällys

Helmikuussa 2024 ennen kaikkea puhelinbrändinä tunnettu OnePlus päätti palata takaisin myös älykellojen ihmeelliseen maailmaan.

Yhtiö kokeili varovaisesti varpaitaan älykellojen markkinalla jo vuonna 2021, kun se julkisti OnePlus Watchin. Tuolloinen kokeilu oli oikeastaan kaikilla mittapuilla moka, ja mekin teilasimme kellon arvostelussamme varsin suorin sanakääntein. Kello oli lähinnä ns. älytön kello, mutta ilman mitään oikeiden urheilukellojen etuja.

Tuon jälkeen yhtiö on kerännyt palautetta ja seurannut markkinan muutoksia. Ja näin alkuvuodesta 2024 OnePlus vakuuttaa olevansa valmis uuteen tulemiseen älykellojen markkinalle.

Vuosien pohdiskelun jälkeen on syntynyt OnePlus Watch 2, joka lupaa teknisiltä tiedoiltaan paljon. 329 euron hintalapulla se myös asettuu äärimmäisen kilpailtuun hintasegmenttiin kellojen markkinalla.

Kello pohjautuu Googlen kehittämään Wear OS -käyttöjärjestelmään, joka on sama, jota mm. Samsung käyttää omissa kelloissaan. Kyseessä on käytännössä "se toinen oikea" älykellojen käyttöjärjestelmä, Applen oman Watch OS:n lisäksi. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että OnePlussan kelloon voi asentaa hurjan määrän sovelluksia ja räätälöidä sen toimintaa varsin vapaasti. Eli kyseessä on siis pienimuotoinen tietokone (tai älypuhelin, kummin vain) ranteeseen.

Mutta oikeat älykellot kärsivät yhdestä merkittävästä ongelmasta: niiden akkukesto on yleensä säälittävän heikko. Vertailun vuoksi mainittakoon, että siinä missä Applen uusin älykello Apple Watch 9 pitää ladata noin 23 tunnin välein, pystyy vaikkapa vähemmällä älyllä varustettu Garmin Fenix 7 Pro -urheilukello käsittämättömään kuukauden akkukestoon.

OnePlus Watch 2 kuitenkin lupaa korjata tätä älykellojen isointa ongelmaa, varsin nerokkaalla ratkaisulla.

Otimme uutuuden käyttöön pariksi viikoksi ennen kellon julkaisua. Testijaksomme aikana kelloa pidettiin kädessä koko arvostelun ajan ja sen kanssa käveltiin, nukuttiin, käytiin treeneissä ja elettiin tavallista arkea.

Ulkonäkö ja muotoilu

OnePlus Watch 2, kämmenen ympärillä, esittelyssä kellon runko

OnePlus Watch 2 on erittäin vahvasti urheilukellojen muotokieltä käyttävä kello, vaikkakin kehyksistä puuttuvat urheilukelloille ominaiset merkinnät. Mutta urheilukelloksi sen mieltää ulkonäkönsä perusteella joka tapauksessa.

Kellon hämmentävin piirre on ehdottomasti sen valtava koko.

Paperilla kello ei ole aivan niin järkälemäinen, sillä kellon rungon kooksi mainitaan 47 mm. Tuotakin isompia kelloja on, useitakin, kuten vaikkapa Garminin kellojen isoimmat mallit, jotka venyvät yli 50 mm rajapyykin. Mutta käytännön elämässä kello on todella, todella iso.

OnePlus Watch 2, ranteessa, sivusta kuvattuna

Näin pieniluisena miehenpuolikkaana kellon koko oli häiritsevän iso. Ja ongelmaa korostaa se, että kellon rannekkeen kiinnityskohdat ovat kevyesti sivuille kaartuvat, eli ranneketta ei voi vetää kulkemaan suoraan kellon reunoista alaspäin, vaan ranneke taipuu vielä puolen sentin verran kellon rungosta ulospäin - korostaen isoa kokoa entisestään.

Sanoisin, että alle 180 cm, rotevarakenteisen miehen olevan se pienin ihmisryhmä, jolle kello luontevasti sopii käteen. Pienten miesten, kuten allekirjoittaneen, käteen kello on aivan liian iso. Siroluisen naisen kädessä OnePlus Watch 2 näyttää hieman siltä, kuin ranteeseen olisi sujautettu seinäkello.

OnePlus Watch 2, kylki josta löytyvät fyysiset painikkeet OnePlus Watch 2, kylki, jossa ei ole lainkaan nappeja

Fyysisiä painikkeita OnePlus Watchissa on kaksi, molemmat on sijoitettu kellotaulun oikeaan reunaan. Muu navigointi tehdään kosketusnäytön avulla.

OnePlus Watch 2 treenitiedot näytöllä

OnePlus Watch 2:n kellotaulu on todella upea ilmestys. Kevyesti reunoille kaartuva 1,43 tuuman AMOLED-näyttö tarjoaa huikeaa 1000 nitin kirkkautta (ns. peak brightness) ja näytön tarkkuus on mukava 466 x 466 pikseliä.

OnePlus Watch 2, kellon pohja

Materiaalivalinnoissa ei ole säästelty, vaan runko on ruostumatonta terästä ja kellotaulua suojaa safiirilasi. Vesitiiviys taataan 50 metrin syvyyteen asti ja kellolla on IP68 -luokituksen lisäksi myös Yhdysvaltain armeijan MIL-STD-810H -kestävyysluokitus.

Värivaihtoehtoja OnePlus Watch 2:sta on tarjolla kaksi: testissämme ollut hopea/vihreä sekä musta/harmaa.

OnePlus Watch 2 tekniset tiedot ja hinta

 • Näyttö
 • 1,43 tuumaa, AMOLED, 466x466
 • Paino
 • 49 grammaa (ilman hihnaa)
 • Suojaus
 • 5ATM; safiirilasi
 • Ulkomitat
 • 47 x 46,6 x 12,1 mm
 • Rannekkeen koko
 • 22 mm
 • Akku
 • 500 mAh; 100 tuntia (valmistajan ilmoittama, älykellotilassa)
 • Yhteydet
 • WiFi, Bluetooth, NFC
 • Käyttöjärjestelmä
 • Wear OS 4
 • Muuta
 • Kaksitaajuinen sisäänrakennettu GPS, vesitiiviys 50m syvyyteen saakka
 • Hinta
 • arvosteluhetkellä 329 euroa

Kaksi käyttöjärjestelmää, kaksi piirisarjaa

OnePlussan ratkaisu akkukeston ja älytoimintojen yhdistämiseksi on nerokkaan yksinkertainen. Yhtiö on paketoinut samaan kelloon käytännössä kaksi kelloa.

OnePlus Watch 2:n sisältä löytyy Googlen uusin Wear OS 4 -käyttöjärjestelmä ja sitä pyörittävä huipputehokas Qualcomm Snapdragon W5 -piirisarja. Mutta sen lisäksi kellosta löytyy myös toinen, sulautettuihin järjestelmiin tarkoitettu äärimmäisen virtapihi BES2700 -piiri ja sitä pyörittävä RTOS -käyttöjärjestelmä.

Käytännössä yhteispeli on kellon käyttäjälle näkymätöntä. Vähän virtaa kuluttava RTOS hoitaa kellon sensorien lukemisen, tietojen tallentamisen, perustietojen näyttämisen kellotaululla ja yhteyksien ylläpitämisen puhelimeen päin suurimman osan ajasta. Vasta, kun kellolla tehdään jotain sovelluskäyttöä vaativaa, käynnistyy Wear OS ja Snapdragon.

Kokemus on toteutettu erittäin hyvin ja käyttäjän näkökulmasta kahden järjestelmän välillä hyppimistä ei huomannut lainkaan. Minkäänlaista viivettä ei ollut havaittavissa kun kellon näyttöä alkoi näpelöimään ja Wear OS hyppäsi käyttöön.

Käytettävyys

OnePlus Watch 2:n käyttö tapahtuu pääasiassa kosketusnäytön avulla. Fyysisiä painikkeita kellossa on kaksi, joilla on hyvin selkeät käyttökohteet.

Ylempänä oleva fyysinen painike toimii kahdella tavalla: päänäkymässä ollessa napin painaminen avaa aina asennettujen sovellusten valikon esiin. Muissa näkymissä ollessa ylänappi palauttaa käyttäjän puolestaan aina takaisin päänäkymään.

Alemman napin avulla voidaan aloittaa nopeasti treeni - eli napin painamisen jälkeen esiin aukeaa valikko treenivaihtoehdoista, joista valitaan haluttu ja aloitetaan suorituksen seuranta.

Käytännön elämässä kellon käyttö oli erittäin intuitiivista ja helppoa. En ole Wear OS -kelloja käyttänyt pariin vuoteen lainkaan, mutta kellon perustoiminnot oppi helposti yhden päivän aikana. Kosketusnäyttö on erinomaisen selkeä ja toimii ilahduttavan sulavasti.

Aivan paatuneimmille urheilukellojen käyttäjille hyppy OnePlussan ja Wear OS:n pariin voi olla vaikea, koska aivan kaikkea ei voi hallita fyysisillä painikkeilla, vaan kosketusnäytön käyttö on pakollista.

Älypuhelinsovellus

OnePlus Watch 2:n älypuhelinsovellus on OnePlussan emoyhtiön Oppon oma terveyssovellus, OHealth.

OHealth on ehdottomasti parempaa keskiluokkaa tietojen selkeydessä, yhteenvetojen luomisessa ja vinkkien tarjoilussa. Ilahduttavasti sovellus on myös hyvin laajasti saatu suomennettua, joten siinäkään mielessä kellon käytölle ei ole kielimuuria.

OHealth -sovelluksen ruutukaappauksia, 1/8 OHealth -sovelluksen ruutukaappauksia, 2/8 OHealth -sovelluksen ruutukaappauksia, 3/8 OHealth -sovelluksen ruutukaappauksia, 4/8 OHealth -sovelluksen ruutukaappauksia, 5/8 OHealth -sovelluksen ruutukaappauksia, 6/8 OHealth -sovelluksen ruutukaappauksia, 7/8 OHealth -sovelluksen ruutukaappauksia, 8/8

Sovelluksen kautta voi helposti vaihtaa kellon asetuksia, valita haluamansa kellotaulun ja selailla aiempien päivien treenitietoja.

OHealthin isoin ongelma liittyy tilastotietojen koosteisiin: esimerkiksi viikkotason yhteenvetoa treeneistä ei sovelluksen kautta saa ulos. Kuukausitasolla saadaan kooste yleisestä terveystiedosta ja treenien yhteispituudesta kuukauden ajalta, mutta mitään sen tarkempaa tietoa ei siltäkään osin ole tarjolla.

Myöskään minkäänlaista opastusta treenaamisen kehittymiseen ei sovelluksesta saa ulos. Mutta perustiedot päivätasolla on ilmoitettu selkeästi ja ymmärrettävästi, lainaten paljon Applen "ympyröiden maailmasta".

Urheilussa

Urheilussa OnePlus Watch 2 tarjoaa pitkälti kaiken tarpeellisen, muttei kuitenkaan sillä tasolla, että tavoitteellinen urheiluja tulisi tiedoista aivan tyytyväiseksi.

Lajivalikoima on varsin runsas ja niistä muutamaan on leivottu mukaan lajispesifisiä tietoja, joista on lajien osalta tavallistakin enemmän iloa. Tällaisia lajeja ovat mm. juoksu ja sulkapallo. Muiden lajien osalta kello kerää antureidensa mukaiset tiedot, eli sykkeet, kilometrit, kalorikulutuksen ja sen sellaiset.

Tällä kertaa testijakso jäi osaltani siltä osin tyngäksi, että kehnon kelin, kiireen ja oman laiskuuden vuoksi en saanut vielä käytyä kellon kanssa juoksulenkkiä. Sen sijaan kuntonyrkkeilytreenit tuli vedettyä pari kertaa ja kellolla tuli mitattua myös noin 50 km verran kävelyä yhden viikon aikana.

Tiedot kuntonyrkkeilytreeneistä, osa 1 Tiedot kuntonyrkkeilytreeneistä, osa 2

Sykedata oli varsin tarkkaa ja vertailtaessa sitä rinnalle asetetun sykevyön dataan, ei merkittäviä heittoja ollut. Myös sykkeen vaihteluihin reagointi oli hyvällä tolalla, viiveen ollessa noin parin sekunnin tasoa - joka on tyypillistä ranteesta sykettä mitattaessa.

Kalorikulutuksen arvio on oman näppituntumani mukaan hieman yläkanttiin vetävä, mutta ei läheskään niin pahasti kuin joissain kilpailijoiden kelloissa.

OnePlus Watch 2, pieni pala kartasta, tallennetusta treenistä
pieni kaistale treenin kartasta, josta näkyy hyvin se, miten kello on ydinkeskustassakin osannut seurata oikein mm. tien toiselle puolelle siirtymisen kävellessä

GPS:n osalta tarkkuus oli ilahduttavan hyvä ja myös GPS-signaalin löytyminen tapahtui silmänräpäyksessä, vaikka kello ei käytäkään puhelimen GPS:ää (ja A-GPS:ää) avukseen lainkaan. Kaksitaajuinen GPS löysi sijainnin yleensä jo kerrostalon portaikossa, kun useimmat kellot löytävät sijainnin vasta ulos astuttaessa.

Ainoastaan yhdellä kävelylenkillä kello kerran oikaisi talon nurkan läpi, lyhentäen reittiä parin metrin verran. Mutta edes hitailla kävelylenkeillä ydinkeskustassa, jossa välillä pysähdyttiin sisätiloihin kahville, ei sijaintidata seonnut tai alkanut hyppimään ympäriinsä, kuten se joillain kelloilla tekee.

Isona puutteena OnePlus Watch 2:n tarjoamissa urheilutiedoissa pidän sitä, että kello ei osaa arvioida treenin jälkeen vaadittavaa palautumisaikaa. Lisäksi esimerkiksi viikkotason yhteenvetojen luominen puuttuu kellosta täysin, eikä OHealth -älypuhelinsovelluskaan niitä osaa tarjota.

Unen seuranta ja terveystiedot

OnePlus Watch 2:n keräämää unidataa, osa 1 OnePlus Watch 2:n keräämää unidataa, osa 2 OnePlus Watch 2:n keräämää unidataa, osa 3

OnePlus Watch 2 osaa seurata unen liittyviä terveystietoja erinomaisen hyvin. Kello kerää unen eri vaiheiden lisäksi myös tietoa hengitystiheydestä sekä veren happipitoisuuden (SpO2) muutoksista unen aikana.

Mielenkiintoisena kulmana mainittakoon, että OHealthin kautta olisi ilmeisesti mahdollista seurata myös kuorsauksen tasoa yön aikana, jos nukkumisen aikana pitää myös puhelinta tyynyn lähellä. En parista yrityksestä huolimatta saanut toimintoa toimimaan - tai sitten en, tietyistä vastaväitteistä huolimatta, kuorsaa lainkaan öisin.

Erinomaisena piirteenä mainittakoon erikseen se, että OnePlus Watch 2:n unen seuranta tuntui olevan yksi parhaista, mitä olen koskaan kokeillut. Unen alkamis- ja loppumiskohdat tuntuivat osuvan erittäin hyvin kohdalleen oikean elämän kanssa. Bonuspisteitä annettakoon vielä siitä, että kello havaitsi myös viikonloppuna ottamani päiväunet - ja keräsi niiden keston ja laadun tarkasti ylös.

Kerättyä SpO2 -historiaa, osa 1 Kerättyä SpO2 -historiaa, osa 2 Stressihistoria vuorokauden ajalta, osa 1 Stressihistoria vuorokauden ajalta, osa 2

Muiden terveystietojen osalta OnePlus Watch 2 osaa kerätä veren happipitoisuuden (SpO2) vaihtelut ja mittaa myös kantajansa stressitasoa.

Isona puutteena mainitsisin kuitenkin useista kelloista löytyvän jäljellä olevan energiamäärän, eli vireystilana ja body batteryna muissa kelloissa tunnetun tilan. Kyseinen tila kuvaa stressin, unen ja fyysisen rasituksen pohjalta käyttäjän sen hetkistä jäljelläolevaa energiatasoa. Tällaista tietoa OnePlus Watch 2:sta ei löydy, vaikka sinänsä kellon antureiden pohjalta tuon tyyppinen tieto olisi mahdollista kuvatakin.

Akkukesto ja latausnopeus

OnePlus Watch 2:n kaksoisarkkitehtuurin nerokkuus näkyy kellon akkukestossa. Siinä missä valtaosa ns. oikeista älykelloista pystyy häthätää vuorokauden akkukestoon ilman rankkaa virransäästön käyttöä, painelee OnePlus Watch 2 omia menojaan.

Valmistaja lupailee kellolle jopa 4 vuorokauden akkukestoa tavallisessa käytössä, ilman ihmeempää virransäästöä, jos käytössä ei ole aina päällä oleva näyttö (always on display eli AOD).

Ruutukaappaus OnePlus Watch 2:n akun kulutusta kuvaavasta näkymästä

Koska pyrin saamaan omat testini vertailukelpoisiksi keskenään, käytin kelloa siten, että päällä oli always on display, käytössä oli SpO2 -mittaus, sykkeen seuranta ja stressitason seuranta. Treenejä kelloon tuli keskimäärin ottaen 1h 15min joka vuorokaudelle. Treeneistä valtaosa oli arkista kävelyä kaupungin keskustassa GPS päällä. Mukana oli sen lisäksi kaksi rankempaa sisätreeniä, joissa GPS:ää ei tarvittu.

Todellisen elämän akkukestoksi OnePlus Watch 2:lle muodostui 2 vuorokautta ja rahtunen päälle. Käytännössä akku olisi loppunut noin 50 tunnin jälkeen. Virransäästöä en laittanut testijakson aikana päälle kertaakaan.

Ei OnePlus Watch 2 tietenkään Garminin ja kumppaneiden kalliimmille urheilukelloille pärjää akkukestossa. Mutta se pyyhkii lattiaa Applen ja Samsungin älykellojen akkukestolla. Mittaamani kahden vuorokauden akkukeston saisi venytettyä varsin pienillä muutoksilla neljään vuorokauteen, sillä mm. AOD syö merkittävästi akkua.

OnePlus Watch 2, kello kytkettynä laturiin

Latauksen osalta OnePlus luottaa omaan SuperVOOC-lataustekniikkaansa myös kellon kanssa. Mukana toimitetaan pieni neliön muotoinen latauskelkka, johon kello asetetaan latausta varten - varsinainen laturi voi olla mikä tahansa USB-C -liitännällä varustettu laturi, mutta nopeimmin lataus tapahtuu OnePlussan kännyköiden laturia käyttämällä.

OnePlus Watch 2:n laturi

Lataus olikin ilahduttavan reipasta: kellon sisäinen 500 mAh akku latautui tyhjästä täyteen tasan tunnissa. Lataus hidastuu loppua kohti, joten lyhyehkölläkin latauksella sai helposti noin puolet akusta ladattua täyteen.

Valitettavasti OnePlus Watch 2 ei tue lainkaan langatonta Qi-latausta. Eli matkoille lähtiessä on pakko muistaa napata kellon oma latauskelkka mukaan. Mainittakoon vielä, että OnePlus ei ole aikeissa tuoda latauskelkka erikseen myyntiin - uuden saa ainoastaan huollon kautta, jos vanha hajoaa tai katoaa.

Muut havainnot

OnePlus Watch 2:ssa on pari sellaista seikkaa, jotka kellosta kannattaa tietää ja jotka yllättivät arvostelua tehdessä.

Ylivoimaisesti yllättävin päätös OnePlussalta on ollut se, että OnePlus Watch 2 ei tue lainkaan Applen iPhoneja. Yhtiön mukaan markkinatutkimukset osoittavat, että Applen käyttäjät ovat niin uskollisia omenafirman tuotteille, että heille ei kannata edes yrittää markkinoida muiden valmistajien kelloja.

Joten OnePlus Watch 2 toimii vain Androideissa. Mutta luonnollisestikin kello toimii kaikkien Android-valmistajien kanssa sopuisasti yhteen: olipa käytössä sitten Samsungin, OnePlussan tai vaikkapa Motorolan puhelin.

OnePlus Watch 2, pyöritettävä ylempi nappi

Hieman hämmentävä on myös kellon ylempi fyysinen painike. Se on pyöritettävä, kuten perinteisissä rannekelloissakin, mutta painikkeen pyörittäminen ei itse asiassa tee yhtään mitään. Monissa muissa kelloissa vastaavaa toimintoa käytetään mm. sovellusten välillä liikkumiseen. OnePlussan mukaan kyseiselle ominaisuudelle ei ilmeisesti ole tulossakaan mitään toiminnallisuutta.

Ärsyttävin seikka on kuitenkin se, että OnePlus Watch 2:n käyttämä älypuhelinsovellus OHealth ei toistaiseksi osaa synkronoida tietojaan mihinkään muualle. Yhtiön mukaan Stravaan yhdistäminen on tulossa maaliskuun 2024 aikana, mutta testihetkellä (helmikuussa 2024) sitä ei vielä ollut tarjolla. Myöskään Google Fittiin tiedot eivät siirry, joka on Googlen omistaman käyttöjärjestelmän tapauksessa todella omituinen tilanne. Google Fitin osalta OnePlussan mukaan tietojen pitäisi kulkea jo Google Health -rajapinnan kautta, mutta se ei itselläni ainakaan useista säädöistä huolimatta toiminut. Toistaiseksi ilmeisesti tilanteen voi ratkaista asentamalla Fitin myös kelloon itseensä.

PÄIVITYS 29.4.2024: OnePlus Watch 2 alkoi keskustelemaan Google Fitin kanssa maaliskuuss 2024. Valitettavasti se tekee sen edelleen todella sekavasti. Näin huhtikuun 2024 lopulla kello synkronoi Google Fittiin askeleet, mutta esimerkiksi päivän aktiviteettiminuutit ja kalorit eivät päivity joko lainkaan tai vain osittain. Myös askeleiden määrä eroaa lähes päivittäin Fitin ja OHealthin luvuissa, usein tuhansilla askelilla.

OnePlus lupaa kellolleen kahden vuoden täyden ohjelmistotuen, joka on hieman pettymys, kun Samsung ja Apple lupaavat omille kelloilleen merkittävästi pidempää tukea.

Yhteenveto

OnePlus Watch 2 on erittäin kiinnostava uutuus, joka korjaa luovalla tavalla oikeiden älykellojen suurinta ongelmaa, eli kehnoa akkukestoa - kiskaisten akkukeston jo oikeasti käyttökelpoiselle tasolle.

Kello on teknisiltä ominaisuuksiltaan kaikin puolin erinomaista työtä ja sen käyttö on oikeasti miellyttävää. Kello reagoi kaikkeen nopeasti kuin ajatus, näyttö on erittäin hyvä ja Watch 2:n laatuvaikutelma on suorastaan häkellyttävän hyvä. Ja kun hintalappukin on vain 329 euroa, on OnePlus Watch 2 todella houkutteleva paketti.

Sen isoin ongelma on kuitenkin sen valtava koko ja siromman kokoversion puute. Nyt kelloa on mahdoton suositella suurimmalle osalle naisista ja siivu miehistäkin jää kellon järkevän kohderyhmän ulkopuolelle. Tavallaan päätös on ymmärrettävä, koska isolla koolla on kelloon saatu paketoitua mukaan isohko akku ja kaksoisarkkitehtuurin vaatimat kaksi erillistä järjestelmäpiiriä.

Himourheilijoille OnePlus Watch 2 keräämät tiedot jäävät hieman puutteellisiksi, ellei tuleva Strava-tuki (tai mahdolliset parannukset OHealthiin) korjaa tilannetta merkittävästi. Myös vireystilan mittauksen soisin lisättävän kellon ohjelmistoon tulevaisuudessa.

Mutta älykellon ja urheilukellon väliltä puntaroivalle isoluisemmalle, Androidia käyttävälle sunnuntailenkkeilijälle OnePlus Watch 2 on varsin loistava ostos.

Vaihtoehdot

Käytännössä OnePlus Watch 2:n potentiaalisen ostajan pitää valita suuntansa: haluaako ostaja oikeaa älykelloa vai pidempää akkukestoa tarjoavaa urheilukelloa. Oikeiden älykellojen puolella OnePlussaa vastaavaan akkukestoon pystyviä vaihtoehtoja ei juurikaan ole tarjolla, Apple Watch Ultra 2:nkin akkukeston jäädessä selkeästi heikommaksi kuin OnePlussan kellon akkukesto.

Jos kuitenkin älykellopuolelta hakee vaihtoehtoja, kenties loogisin vaihtoehto on Samsung Galaxy Watch 6, joka on aavistuksen OnePlussaa halvempi ja tarjoaa Samsungin räätälöimänä hieman erilaisen käyttökokemuksen Wear OS:n suhteen. Samsung häviää akkukestoltaan OnePlussalle, mutta toisaalta Galaxy tarjoaa pidemmän päivityslupauksen. Samsung Galaxy Watch 6 tarjoaa myös eri kokoisia kelloja, joten siinä mielessä pieniluisemmille treenaajille Samsung tarjoaa selkeän vaihtoehdon.

Urheilukellojen puolelta taas hintansa osalta tasoihin menee Garmin Venu 2, joka on jo toki parin vuoden ikäinen malli, mutta tarjoaa pidempää akkukestoa ja huomattavasti enemmän urheiludataa kuin OnePlus Watch 2. Ja Venu 2:stakin on tarjolla myös fyysisesti pienempi, muutoin identtinen malli - joten me pienempikokoiset treenaajat löydämme sieltäkin puolelta vaihtoehtoja OnePlussalle.

Plussat

 • Erittäin sulava ja nopea käyttökokemus
 • Todella nopea latautuminen
 • Oikeaksi älykelloksi loistava akkukesto
 • Laadukkaat materiaalivalinnat
 • Kirkas ja selkeä AMOLED-näyttö
 • Hyvä ja tarkka unen seuranta
 • Tarkka GPS
 • Hinta/laatusuhde erinomainen

Miinukset

 • Todella iso, ei saatavilla pienempänä
 • Vaatii oman laturinsa, ei langatonta latausta
 • Akkukesto häviää oikeille urheilukelloille
 • Tietojen synkronointi muihin palveluihin puuttuu (tilanne 02/2024)
 • Vain kahden vuoden käyttöjärjestelmän tuki
 • Hieman vaatimaton älypuhelinsovellus (OHealth)
 • Ei toimi lainkaan iPhonen kanssa

OnePlus Watch 2

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.