Näin kustomoit Galaxy-puhelimen käyttöliittymää Good Lockin avulla

Janne Yli-Korhonen

Näin kustomoit Galaxy-puhelimen käyttöliittymää Good Lockin avulla
Samsungin Galaxy-puhelimien One UI -käyttöliittymä tarjoaa varsin kattavan määrän vaihtoehtoja käyttöliittymän mukauttamiseen. Esimerkiksi teemaa voi helposti vaihtaa, kotinäytölle voi luoda pinoja pienoisohjelmille ja lukitusnäytön Always On Display -näytölle voi valita eri kellotyyleja ja värejä.

Nykyään Galaxy-puhelimen käyttöliittymää voi kuitenkin mukauttaa entistä enemmän ja monipuolisemmin Good Lockin avulla, joka saapui Suomessa käytettäväksi vuoden 2022 lopulla. Se oli aiemmin saatavilla vain muutamissa maissa.

Good Lock on sovellus, jonka kautta voi ladata erilaisia lisäosia. Näiden lisäosien avulla puhelimen käyttöliittymää voi mukauttaa. Esimerkiksi lukitusnäyttöä voi mukauttaa, alkunäytön ruudukkoon saa enemmän vaihtoehtoja ja viimeksi käytetyt sovellukset -näkymän voi vaihtaa erilaiseksi.Näin otat Good Lockin käyttöön

Good Lock toimii vain Samsungin Galaxy-puhelimilla ja -tableteilla.

  1. Avaa Galaxy-laitteellasi Galaxy Store -sovelluskauppa
  2. Etsi sovelluskaupasta Good Lock -sovellus tai klikkaa tästä
  3. Asenna sovellus


Tämän jälkeen avaa Good Lock -sovellus puhelimellasi ja asenna sovelluksen kautta erilaisia lisäosia.

Parhaat Good Lockin lisäosat

Good Lock tarjoaa useamman lisäosan, joilla saa mukautettua puhelimen käyttöliittymää monipuolisesti. Tässä muutama esimerkki parhaista lisäosista ja mitä niillä saa tehtyä.Alkunäytön ruudukkoon enemmän vaihtoehtoja Home Upin avulla

Normaalisti alkunäytön ruudukon maksimikoko on 5x6. Home Upin avulla käyttöön saa enemmän vaihtoehtoja. Lisäosa tarjoaa jopa koon 7x7 eli tällöin alkunäytön sovelluskuvakkeet ovat pienempiä ja sovelluksia voi laittaa vierekkäin enemmän.

Good Lockin avulla mukautettu kotinäyttö, jossa on vierekkäin tavallista enemmän kuvakkeita


Home Up sisältää muitakin ominaisuuksia kustomointiin.

Sen avulla sovellukset -näytön voi muuttaa Samsungin tavallisesta sivuttain tapahtuvasta selauksesta yhdeksi listaksi eli sovelluksia voi selata pyyhkäisemällä ylös tai alaspäin.

Home Upin Task Changer -kohdasta voi puolestaan vaihtaa viimeksi käytetyt sovellukset -näkymän erilaiseksi. Tarjolla on viisi vaihtoehtoa, kuten ruudukko, jossa samanaikaisesti näkyy useampi avattu sovellus.

Good Lockin lisäosan asetukset viimeksi käytetyt sovellukset -näkymän mukauttamiseen

Pikapaneelin ruudukkoon enemmän kuvakkeita

Aloitusnäytön ruudukon tapaisesti myös pikapaneelin ruudukkoa saa pienennettyä eli siihen mahtuu kerralla enemmän kuvakkeita. Tämän mahdollistaa QuickStar -lisäosa.

Kun QuickStarin kautta laittaa päälle "Show Quick button grid" -valinnan, pikapaneelin kolmen pisteen kautta avautuvaan valikkoon ilmestyy Painikeruudukko-painike. Tuota kun klikkaa, voi ruudukko mukauttaa haluamansa mukaisesti joko leveäksi tai kapeaksi. Kun ruudukko on hyvin kapea, yhdelle riville mahtuu kuusi painiketta. Normaalisti yhdelle riville mahtuu neljä painiketta.

Good Lockin QuickStar lisäosan asetukset pikapaneelin mukauttamiseen

QuickStarin kautta voi myös laittaa pikapaneelin avautumaan laajennettuna kokonaan yhdellä pyyhkäisyllä.

Lisäksi QuicStarin kautta voi kokonaan mukauttaa pikapaneelin ulkonäköä erilaisilla teemoilla sekä piilottaa tilapalkissa näkyviä kuvakkeita.Järjestä lukitusnäyttö uudelleen

LockStarin voi mukauttaa puhelimen lukitusnäyttöä. Lisäosan avulla lukitusnäytöllä näkyviä kuvakkeita voi vaihtaa ja niiden paikkaa voi siirtää.

Esimerkiksi lukitusnäytöllä näkyvän mediatoistimen sijaintia voi liikuttaa näytöllä alaspäin, joka helpottaa siihen ylettymistä. Myös esimerkiksi kelloa ja ilmoituksia voi liikuttaa sekä mukauttaa.

Good Lockin avulla mukautettu lukitusnäyttö


Muita lisäosia

Nice Shotin avulla voi lisätä kuvakaappauksen jälkeen näkyvään Poisto-painikkeen, jolla epäonnistuneen kuvakaappauksen saa nopeasti poistettua.

RegiStarin avulla puhelimen takaosan voi ottaa hyötykäyttöön, sillä lisäosan avulla takaosa toimii painikkeena. Takaosaa kahdesti tai kolmesti näpäyttämällä voi avata esimerkiksi minkä tahansa sovelluksen tai vaikkapa taskulampun. Lisäksi RegiStarin kautta voi mukauttaa puhelimen asetusten vaihtoehtojen järjestystä.Wonderlandin avulla taustakuviin saa 3D-liikettä aikaiseksi.

KeysCafe mukauttaa näppäimistöä ja näppäimistöön voi lisätä erilaisia efektejä sekä värejä.

Myös muitakin lisäosia on tarjolla ja uusia ominaisuuksia lisätään tasaisesti.

Katso myös muut oppaat:


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Oppo A79 – hinta laskenut -14%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 214 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.