OnePlus seuraa Samsungia - luvassa jopa 4 vuotta Android-päivityksiä ja 5 vuotta tietoturvapäivityksiä

Janne Yli-Korhonen

OnePlus seuraa Samsungia - luvassa jopa 4 vuotta Android-päivityksiä ja 5 vuotta tietoturvapäivityksiä
OnePlus ilmoittaa parantavansa älypuhelintensa käyttökokemusta tarjoamalla neljän vuoden ajan OxygenOS -käyttöjärjestelmäpäivityksiä ja viiden vuoden tietoturvapäivityksiä valituille laitteille, jotka julkaistaan vuodesta 2023 alkaen.

Valitut laitteet viittaavat todennäköisesti OnePlussan huippupuhelimiin eli ensimmäisenä päivitystuen saa OnePlus 11.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että OnePlus 11 saapuu Android 13 -versiolla ja saa aikanaan Android 14-, Android 15-, Android 16- ja Android 17-versiot. Android 17 -version jälkeen luvassa on vielä vuoden ajan tietoturvapäivityksiä.

OnePlussan aiempi päivityslupaus lippulaivapuhelimille oli kolme Android-päivitystä ja neljä vuotta tietoturvapäivityksiä. Tämä lupaus koskee muun muassa vuoden 2022 huippulaitteita eli OnePlus 10 Pro- ja OnePlus 10T-puhelimia.Vielä on epävarmaa, että kattaako uusi lupaus aiempia lippulaivapuhelimia.

Tällä hetkellä keskitason Nord-sarjalle OnePlus lupaa tuoda kaksi Android-päivitystä ja kolme vuotta tietoturvapäivityksiä.

Parannetulla päivitystuella haastaa paremmin Samsungin, joka lupaa myös tuoda kaikille lippulaivapuhelimille neljä Android-päivitystä ja viisi vuotta tietoturvapäivityksiä. Samsung tosin on antanut vastaavan lupauksen myös keskitason Galaxy A -laitteille, joten tältä osin Samsung on vielä selvästi edellä.

Pitkän päivitystuen lisäksi Samsung on myös nopea päivittämään puhelimiaan, sillä jo useampi malli on saanut Android 13 -version.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
699 € Kärkkäinen
979 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Oppo A16s – hinta laskenut -29%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.