Applen iPhone-tuotantokustannukset nousivat ennätyslukemiin

Matti Robinson

Applen iPhone-tuotantokustannukset nousivat ennätyslukemiin
Applen iPhone-älypuhelimet ovat kautta historiansa olleet markkinoiden arvokkaimpia älylaitteita. Kutakuinkin saman tasoisia, lukuunottamatta suorituskykyä, Android-puhelimia saa jopa puolet halvemmalla, mutta tämä ei ole estänyt Applea kasvamasta entisestään.

Vaikka Applen laitteiden hinnat ovat pilvissä, ja kasvavat vuosi vuodelta, niin tämä ei tarkoita aina loistavia katteita. Applen katteet liene älypuhelinmarkkinoiden parhaat, mutta niissäkin on tultu alaspäin.

Uudet tiedot kertovat, että viimeisimmän iPhone 14 -mallin osalta tuotantokustannukset ovat nousseet niin paljon, että hintojen korotuksille on ollut selkeästi painetta. Nikkei Asian raportti kertoo, että komponenttien hinnat ovat nousseet peräti 20 prosenttia.

Edeltäjään verrattuna huippumalli iPhone 14 Pro Max maksaa 40 taalaa enemmän. Nyt hinta on 501 dollaria, kun se oli vielä viime vuonna 461 dollaria. Tästä suurin osa tulee TSMC:n valmistamasta A16 Bionic -järjestelmäpiiristä, jonka hinta on nyt yksin 110 dollaria.Yhdysvalloissa hinnat eivät ole laitteilla nousseet, joten katteet ovat selkeästi pudonneet. Euroopassa nousseet hinnat johtuvat myös pitkälti euron heikosta kurssista. Näiden tietojen perusteella olettaa saattaa, että myyntivoitot tulevat iPhone-osastolla laskemaan.Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -25%

Oppo Find X5 5G
812 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1084 €

Oppo Reno 5 5G – hinta laskenut -22%

Oppo Reno 5 5G
448 € CDON
454 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 578 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.