Lista: Tehokkaimmaat Android-kännykät (elokuu 2022)

Petteri Pyyny

Lista: Tehokkaimmaat Android-kännykät - kakkossija todelliselle yllättäjälle, kiinalaismerkit eivät päässeet kärkeen
Suoritustesteistään tunnettu AnTuTu on listannut tämän hetken nopeimmat Android-kännykät, omaan testiohjelmaansa ja ihmisten ajamiin suorituskykytesteihin pohjautuen.

Me Puhelinvertailussa, kuten lähes kaikki muutkin maailman kännykkätestejä tekevät sivustot, käytämme AnTuTua yhtenä testialustana puhelinten suorituskykyä arvioitaessa. Luonnollisesti eri testeissä on hieman omat painotuksensa, mutta AnTuTusta on vuosien saatossa tullut yksi merkittävimmistä mittausalustoista.

AnTuTun testejä ajetaan myös niin paljon, että useiden suorituskykymittausten väliset erot katoavat ja isossa kuvassa saadaan varsin realistinen tulos aikaiseksi. Useissa nykykännyköissä puhelimen kuumentuminen on iso ongelma - ja sen vuoksi puhelinten suorituskyky heikkenee nopeasti, kun raskaampaa laskentaa tekeviä testejä ajetaan useita kertoja peräkkäin. Joten tässäkin suhteessa iso määrä testidataa auttaa tavallaan "puhdistamaan" tulokset lähemmäs oikeita, käytännön elämän tuloksia.

Tähän saakka AnTuTun listoja ovat yleensä hallinneet ainoastaan Kiinassa myynnissä olevat, pelikäyttöön tarkoitetut puhelimet. Usein edes niiden valmistajista ei olla kuultukaan Kiinan ulkopuolella.

Siksi tämänkertainen lista onkin todella yllättävä, sillä listan ykkös- ja kakkossija menivät molemmat Kiinan kansantasavallan ulkopuolelle - ja jopa kännyköille, jotka ovat saatavilla Suomessa.

Tämän hetken tehokkain Android-kännykkä on Asus ROG Phone 6 Pro, tänä kesänä julkaistu Asuksen pelipuhelin.

Mutta todellainen superyllättäjä löytyy sijalta kaksi: taiwanilaisen Asuksen pikkuruinen Zenfone 9, jota ylistimme arvostelussamme hiljattain. Asus on onnistunut loihtimaan 5,9 tuuman näytöllä varustettuun, markkinoiden pienimpään huipputason Android-puhelimeen hurjat tehot ja jollain taikatempulla myös erittäin hyvin toimivan jäähdytyksen.

Eli kaksoisvoitto meni tällä kertaa Taiwaniin.

Muilta osin lista onkin sitten Kiinan markkinoille tarkoitettua tavaraa, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Mielenkiintoinen seikka listalla on myös se, että muutoin Qualcomm Snapdragon 8+ gen 1 -järjestelmäpiirin hallitsemalle listalle mahtuu myös MediaTek Dimensity 9000-piiriä käyttävä, Suomessakin myynnissä oleva Motorola Edge 30 Pro.

Lista kokonaisuudessaan:



  1. Asus ROG Phone 6 Pro
  2. Asus Zenfone 9
  3. Red Magic 7
  4. Black Shark 5 Pro
  5. vivo X80
  6. Motorola Edge 30 Pro
  7. vivo X80 Pro
  8. Xiaomi 12 Pro
  9. Xiaomi Poco F4 GT
  10. Redmi K50 Gaming


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.