Swappie ja Telia yhteistyöhön - helpottaa ja parantaa älypuhelimien kierrätystä Suomessa

Janne Yli-Korhonen

Swappie ja Telia yhteistyöhön - helpottaa ja parantaa älypuhelimien kierrätystä Suomessa
Kunnostettuja älypuhelimia tarjoava Swappie ja teleoperaattori Telia ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on kasvattaa kierrätyspuhelimien määrää Suomessa.

Nykyisellään vain noin 20 prosenttia suomalaisista laittaa puhelimen kierrätykseen. Yhteistyön myötä tavoitteena on saada joka kolmannes puhelin kierrätykseen vuoteen 2025 mennessä.

Swappien kanssa tehtävän yhteistyön myötä Telia Kauppaan tuodut toimivat puhelimet matkaavat jatkossa Swappielle kunnostettaviksi ja kuluttajat saavat vanhasta toimivasta puhelimesta entistä paremman hyvityshinnan. Telian vaihtohyvityshinnat näet täältä.

Swappie kunnostaa vain iPhone-puhelimia, joten oletettavasti Android-puhelimet eivät Swappielle päädy Telian kautta.

"Ympäristön vinkkelistä yksi haaste on ollut saada suomalaiset kierrättämään vanhoja puhelimiaan. Siksi päätimme yhdistää voimamme Swappien kanssa ja tarttua haasteeseen puhelimien kierrätysasteen parantamiseksi ympäristön hyväksi. Pystymme yhteistyön myötä tarjoamaan Telian asiakkaille vanhoista toimivista puhelimista entistä paremman hyvityshinnan, mikä osaltaan kannustaa tuomaan vanhan luurin kierrätykseen", iloitsee kiertotalousasiantuntija Juha-Matti Kykkänen Telialta.



Kunnostamisen ja testausprosessin jälkeen kierrätetty puhelin päätyy myyntiin Swappien verkkokauppaan. Yhteistyön myötä ostamisen yhteydessä Swappien verkkopalvelussa voi hankkia mukaan Telian Dot -liittymän.




Telia vastaanottaa kaupoissaan edelleen myös toimimattomia puhelimia ja huolehtii niiden turvallisesta kierrättämisestä.

Puhelimia voi jättää myös Swappien puhelinautomaatteihin, jotka sijaitsevat eri kauppakeskuksissa. Automaatille voi jättää vanhan älypuhelimen, saada siitä hyvityksen ja vaihtaa sen Swappien uudenveroiseksi huoltamaan iPhoneen. Automaatille voi tuoda myös rikkoutuneita puhelimia, jolloin Swappie hoitaa niiden kierrätyksen.

"Suomalaisten laatikoista löytyy arvioiden mukaan miljoonia käyttämättömiä puhelimia. Tämän yhteistyön myötä saamme nämä puhelimet kiertoon ja hyödynnettyä niiden kokonaisarvon. Lisäksi omistajat saavat vanhasta älypuhelimestaan reilun kompensaation", kertoo Swappien VP, Supply and Business Acceleration Pekka Vanne.



Telia toi jo kolme vuotta sitten markkinoille EU/CE-hyväksytyt tarkistetut, alkuperäisillä osilla kunnostetut ja vuoden takuulla varustetut Telia Recycled -kierrätyspuhelimet, joiden myynti jatkuu edelleen.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
232 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 204 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.