Halpispiirien valmistajan uutuus haastaa jopa Applen ja Qualcommin huippunopeat piirit

Matti Robinson

Halpispiirien valmistajan uutuus haastaa jopa Applen ja Qualcommin huippunopeat piirit
Mobiilisuoritinvalmistajien saralla tunnetuimmat nimet ovat länsimaissa erityisesti korkeamman hintaluokan laitteista löytyvät Qualcomm, Samsung sekä Apple omilla piireillään.

Volyymissa mitattuna tämä nimekäs kolmikko kuitenkin kalpenee monille todennäköisesti tuntemattomamman taiwanilaisen MediaTekin rinnalla, joka tuottaa eniten älypuhelinpiirejä maailmassa.

MediaTekin piirit tosin löytyvät pääosin halvemmista puhelimista, jolloin ne eivät välttämättä kerää yhtä paljon palstatilaa tai nk. mindsharea.

Nyt MediaTek on julkaisemassa uutta lippulaivapiiriä, jolla se toivoo pääsevänsä paremmin käsiksi arvokkaampien puhelinten markkinoihin.

Uusi Dimensity 9000 -piiri tarjoaa yhtiön mukaan niin paljon tehoja, että se päihittää Android-puolen kilpailijat ja haastaa jopa Applen suorityskyvyssä.

Yhtiön julkaisemien benchmark-tulosten perusteella jotain perää väitteissä voi ollakin.



AnTuTu-testissä pisteet ovat kuta kuinkin samat Qualcommin uuteen Snapdragon 8 gen 1 -alustaan verrattuna reilulla miljoonalla pisteellä. Geekbench 5 -testissä kuitenkin Dimensity 9000 päihittää Snapdragonin moniydinosiossa, jossa pisteet menevät sille selkeästi (4324 vs 3837). PCmark-testissä pisteet menevät melkoisen tasan.

Kaikilta osin uusi Dimensity ei kuitenkaan pärjää Qualcommin parhaalle. Grafiikkapuolella suorituskyky ei ollut Snapdragonin vertaista, joka tarkoitti, että kaikissa GFXBenchin testeissä tuli niukka häviö.

Kaikkiaan Dimensity 9000 vaikuttaa olevan melkoisen lähellä Snapdragon-parhaimmistoa, mutta se jää kyllä Applen tahdista edelleen. Niinpä valmistajan lupausten lunastamiseen vaaditaan vielä testituloksia parempaa todellista suorituskykyä.

Dimensity 9000 on kuitenkin saapumassa tietojen mukaan useisiin kiinalaisvalmistajien (mm. Oppo ja Xiaomi) lippulaivatason laitteisiin, joten nähtäväksi jää, miten niiden suorituskyky vertautuu markkinoiden johtaviin nimiin.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.