Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Kuvien lukittu kansio toimii näin: muista tämä seikka!

Petteri Pyyny

Huomasitko? Google Kuviin tuli Lukittu kansio - kannattaa ymmärtää sen tarkoitus
Google Kuviin (Google Photos) on ilmestynyt suomalaisillekin käyttäjille viimeisen viikon aikana uusi ominaisuus käyttöön. Kyseinen ominaisuus kulkee nimellä lukittu kansio ja ominaisuus on aiemmin ollut saatavilla vain Googlen Pixel -puhelinten käyttäjille.

Nyt toiminto on pikkuhiljaa tuotu käyttöön myös laajemmin ja monelle Google Kuvien käyttäjille aiheesta onkin jo tullut ilmoitus Androidilla.

Google Kuvien lukittu kansio on tarkoitettu henkilökohtaisten ja arkaluontoisten kuvien säilyttämiseen. Vaikkapa henkilötietoja sisältävät ruutukaappaukset tai .. "muulla tavalla" arkaluontoiset kuvat voidaan halutessa siirtää lukittuun kansioon.

Lukittu kansio eroaa tavallisista Google Kuvien albumeista muutamalla merkittävällä tavalla:

Lukitun kansion sisältö ei näy enää kuvavirrassa

Kuvat, jotka siirretään lukittuun kansioon, eivät enää näy lainkaan Google Kuvien yleisessa kuvalistauksessa. Lisäksi kyseisestä kansiosta löytyviä kuvia ei tarjoilla jatkossa mm. muistojen osana.

Lukittuun kansioon ei pääse sisään

Turvallisuus on myös osa lukittua kansiota. Vaikka puhelin unohtuisi pöydälle lukitsematta ja joku menisi luvatta tonkimaan puhelimen kuvia, ei lukittuun kansioon pääse silti sisään, vaan lukittuun kansioon siirtyminen vaatii aina sormenjälkitunnistuksen käytön ennen kansion avaamista.

Tärkeä! Lukittu kansio ei varmuuskopioidu!

Kenties se seikka, joka saattaa mennä monella ohi silmien, on se, että lukittu kansio pysyy paikallisena. Eli mitkään kuvat ja videot, jotka on siirretty lukittuun kansioon, eivät siirry Googlen palvelimille.

Käytännössä siis: kuvia ei varmuuskopioida ja niihin ei pääse käsiksi kuin siltä laitteelta, jolla ne fyysisesti ovat. Eli puhelimen kadotessa tai hajotessa, myös kaikki lukitussa kansiossa olevat kuvat katoavat pysyvästi bittiavaruuteen.



Ominaisuus ei välttämättä ole vielä kaikilla Google Kuvien käyttäjillä käytössä. Mutta asian voi tarkistaa helposti: valitse kuvalistaltasi jokin kuva valituksi (painamalla sitä listanäkymässä pitkään pohjassa) ja napauta esiin oikeasta yläkulmasta löytyvä valikko.

Jos kyseisestä valikosta löytyy kohta Siirrä lukittuun kansioon, ominaisuus on jo päivittinyt sinulle käyttöön.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.