Honorin paluu on virallista: Honor 50 myyntiin Suomessa

Janne Yli-Korhonen

Honorin paluu on virallista: Honor 50 myyntiin Suomessa
Nykyään itsenäinen laitevalmistaja HONOR tekee paluun Suomen puhelinmarkkinoilla HONOR 50 -puhelinmallilla. Kyseinen puhelin julkaistiin jo aiemmin kesällä Kiinassa.

"Julkaisemme tänään odotetun HONOR 50 -älypuhelimen. Tämä uusin tulokas jatkaa HONORin menestyksekästä numerosarjaa, jonka jokaista jäsentä yhdistävät näyttävä muotoilu ja uraauurtavat teknologiaratkaisut. HONOR 50 on pitkällisen tuotekehityksemme tulos ja erittäin runsas ominaisuuksiltaan", HONOR Finlandin myyntijohtaja Jaakko Koski-Lammi.



Ominaisuuksien osalta laite sijoittuu keskitasolle.

Eteen on laitettu 6.57-tuumainen OLED-näyttö, jonka reunat kaartuvat hieman pitkiltä sivuilta. Resoluutio on Full HD+ -tasolla ja virkistystaajuus yltää mukavaan 120 hertsin lukemaan. Näytön yläreunassa keskellä on reikä 32 megapikselin etukameraa varten ja sormenjälkilukija on näytön alla alareunassa.

Kooltaan puhelin on 159.96 x 73.76 x 7.78 mm ja paino pysyy 175 grammassa.




Honor 50 puhelimen näyttö on kaareva sivuilta

Suorituskyvystä on laitettu vastaamaan Qualcomm Snapdragon 778G -piiri, jota käytetään esimerkiksi myös Samsungin Galaxy A52s -puhelinmallissa. HONORin puhelin sisältää RAM-muistia versiosta riippuen 6 tai 8 gigatavua. Tallennustilaa on puolestaan 128 tai 256 gigatavua.

Laitteen lasisen takakannen yläkulmassa on kaksi pyöreää rinkulaa, joihin on laitettu yhteensä neljä kameraa. Ylemmässä ringissä on 108 megapikselin pääkamera, kun taas alemmassa on 8 megapikselin ultralaajakulma, 2 megapikselin makro sekä 2 megapikselin syvyystunnistus.

Kameroihin on siis osittain panostettu, mutta taas toisaalta nämä 2 megapikselin kamerat ovat yleisesti turhia.

HONORin mukaan "erityisen hyvin HONOR 50 palvelee diginatiiveja, jotka ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa" valokuvaamista puhuttaessa.

Videokuvausta ajatellen laitteessa on kuusi usean videon kuvaustilaa, joita voi vaihdella joustavasti kesken oton ja nauhoittaa samanaikaisesti.

Perinteistä videota voi kuvata pääkameralla enintään 4K 30fps -laadulla, mutta tällöin kuvaus rajoittuu jostain syystä 10 minuutin pätkiin. Full HD -tasolla onnistuu pidemmät kuvaukset.

Honor 50 mustassa värissä

Laitteen sisällä on 4300 mAh akku, joka tukee mukavan nopeaa 66W latausta mukana tulevalla laturilla. HONORin mukaan akkuun saa jopa 70 prosenttia virtaa vain 20 minuutissa.

Laitteessa käytetään Android 11 -käyttöjärjestelmäversiota sekä Magic UI 4.2 -käyttöliittymää, joka on pitkälti tuttua aiemmista malleista. Päivityksenä on luvassa ainakin Android 12 -versio myöhemmin.


HONOR on saanut käyttöönsä myöskin Googlen palvelut eli puhelimella pääsee käyttämään tuttuja sovelluksia, kuten YouTubea, Google Mapsia, Gmailia ja Google Play -kauppaa.

"Olemme onnistuneet aloittamaan yhteistyön useiden toimittajakumppaneiden kanssa jo varhaisessa vaiheessa. Tänään julkaistava HONOR 50 -älypuhelin varustetaan Google Mobile Services -palveluilla, jotka tarjoavat asiakkaillemme kattavamman sovellusympäristön ja ilmiömäisen mobiilikokemuksen", kertoo Suvi Surenkin, HONOR Suomen markkinointijohtaja.



HONOR 50 -älypuhelin saapuu Suomeen kolmessa eri sävyssä: Frost Crystal, Emerald Green ja Midnight Black.

Hinnat ovat:

  • 499 euroa, 6+128 gigatavua
  • 599 euroa, 8+256 gigatavua


Älypuhelimen ennakkomyynti alkaa Suomessa 26.10. kampanjaedulla: Kun ostaa HONOR 50 -älypuhelimen, saa HONOR Earbuds 2 Lite -kuulokkeet kaupan päälle. Kampanja-aika 26.10 - 14.11.

Nyt esitelty puhelin on ollut myös Puhelinvertailun testattavana. Arvostelun voi lukea täältä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.