Arvostelussa Sony Xperia 5 III

Arvostelussa Sony Xperia 5 III - pienten huippupuhelinten parhaimmistoa
Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Sisällys

Sony julkaisi vuoden 2021 mallistonsa toisen huippumallin Sony Xperia 5 III:n jo huhtikuussa, mutta globaalin sirupulan takia puhelin saatiin myyntiin vasta lokakuussa 2021.

Sony Xperia 5 III tuli myyntiin Suomessa pyöreällä 999 euron hintalapulla eli kyse on selkeästä huippupuhelinten kategoriaan kuuluvasta tapauksesta. Uutuus noudattaa tiukasti Sonyn viime vuosien linjaa monella tapaa: puhelin on sirokokoinen, ulkoasu on sonymaisesti erittäin pelkistetty ja puhelimesta löytyy monia liitäntöjä, joita kilpailijoista ei enää nykyisin löydy.

Puhelin on käytännössä aavistuksen verran karsittu versio kalliimmasta Sony Xperia 1 III:sta, jonka arvostelimme jo kesällä 2021.

Pistimme uutuuden vajaan kuukauden mittaiseen testiin ennen puhelimen myyntiin tuloa ja otimme selvää, mitä tuhannen euron Sony oikein potentiaaliselle ostajalleen tarjoaa.

Tekniset tiedot

 • Mitat:
 • 157 x 68 x 8,2 mm
 • Paino:
 • 168 grammaa
 • Näyttö:
 • 6,1 tuumaa,
  1080 x 2520 pikseliä,
  120 Hz OLED
 • Suoritin:
 • Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri
 • Muisti:
 • 8 GB;
  128 GB / 256 GB tallennustilaa
 • Takakamerat:
 • Pääkamera: 12 megapikseliä, OIS, f/1,7 aukko
  Ultralaajakulmakamera: 12 megapikseliä, OIS, f/2,6 aukko
  Telekamera: 12 megapikseliä, f/2,8, tuplalinssi (70mm / 105mm)
 • Etukamera:
 • 8 megapikseiä
 • Akku:
 • 4500 mAh (ei vaihdettavissa)
 • Lataus:
 • 30W langallinen pikalataus
 • Käyttöjärjestelmä:
 • Android 11
 • Muuta:
 • tupla-SIM, 5G, muistikorttipaikka
 • Liitännät:
 • USB-C; 3,5mm kuulokeliitäntä
 • Hinta:
 • 1000 euroa (8GB / 128GB)
  1100 euroa (8GB / 256GB)

Tarkemmat Sony Xperia 5 III tekniset tiedot löytyvät täältä.

Ensimmäinen havainto

Aivan ensimmäiseksi puhelinta ja sen speksejä katsoessa tulee mieleen, että olen arvostellut tämän puhelimen ennenkin.

Sony Xperia 5 III on käytännössä lähes identtinen isosiskoonsa Sony Xperia 1 III:een verrattuna, jonka arvostelin kesällä 2021. Lisäksi se muistuttaa hämmentävän paljon myös edeltäjäänsä, Sony Xperia 5 II:sta, jonka puolestaan arvostelin vuonna 2020.

Joten suosittelen perehtymään myös noihin arvosteluihin, koska puhelimet ovat todella, todella paljon toistensa kaltaiset. Mutta erojakin toki löytyy.

Ulkonäkö ja rakenne

Ulkonäön ja muotoilun osalta Sony on jo useamman vuoden ajan kulkenut täysin omia polkujaan kännykkämallistonsa osalta. Xperioiden muotokieli on monella tapaa täysin tunnistettavissa ja tähän muottiin istuu täydellisesti myös Xperia 5 III.

Sony Xperia 5 III takaa

Sony Xperia 5 III silmiinpistävin piirre on sen suklaalevyä muistuttava pituuden ja leveyden suhde: puhelin on todella kapea, mutta samaan aikaan todella “pitkä” (tai “korkea”, miten asian haluaakaan ajatella) kilpailijoihinsa verrattuna.

Lisäksi kaikki ylimääräinen kimallus ja ulkonäöllä leikittely puuttuu puhelimen muotoilusta. Se on tyylikkään yksinkertainen ja on samaa “pohjoismaisen designin” jatkumoa kuin muutkin Sonyn huippuluurit.

Käteen otettaessa erikoinen puhelimen pituuden ja leveyden suhde paljastuu lopullisesti: puhelin on paperilla olevia numeroitakin pienemmän oloinen. Pienikätiselle ihmisellekin puhelin solahtaa käteen täydellisesti.

Rakenne on tuttua ja turvallista japanilaista laatua: mikään paikka ei nitise eikä natise. Tokihan puhelin on - kuten käytännössä kaikki muutkin huippuluurit - todella, todella liukas. Sekä taka- että etuosaa peittää Gorilla Glass 6 -lasi, joka suojaa puhelinta, mutta luonnollisesti tekee myös puhelimesta erittäin liukkaan.

Mutta laadukas lasinen rakenne yhdistettynä alumiiniseen runkoon takaa tietyn jämäkkyyden tunteen, jota muovista tai polykarbonaatista tehdyt puhelimet eivät yksinkertaisesti mitenkään pysty saavuttamaan.

Sony Xperia 5 III alareuna

Puhelimen alareunasta löytyy ainoastaan USB-C -liitin tiedonsiirtoa ja latausta varten.

Sony Xperia 5 III SIM-kortin ja muistinkortin paikka

Vasemmalta kyljeltä puhelimesta löytyy yhdistetty SIM-kortin ja muistikortin luukku. Tässä Sony on onnistunut mielestäni pienellä kikalla erottumaan muista valmistajista edukseen: korttikotelon luukun saa auki kynnellä vetämällä, eikä sen avaamiseen tarvita erillistä työkalua.

SIM-kortteja voi halutessaan laittaa puhelimeen kaksin kappalein, mutta kahta SIM-korttia käytettäessä muistikorttipaikkaa ei voi käyttää.

Sony Xperia 5 III oikea kylki painikkeineen

Oikealta kyljeltä löytyy Sonylle ominaiseen tapaan iso määrä painikkeita. Ylimpänä on äänenvoimakkuuden säätöön käytetty keinupainike. Sen alta löytyy puhelimen virtapainike, joka toimii samalla myös sormenjälkilukijana.

Näiden alta löytyy puhelimen turhin ominaisuus, Google Assistant -painike, joka todellakin vain ja ainoastaan avaa Googlen avustajan esiin nappia painettaessa. Koska Suomessa Google Assistantin hyötyarvo on melkoisen mitätön nykyisellään, on nappi pääosin täysin turha. Eniten harmitusta aiheuttaa se, että napin toimintaa ei voi myöskään ohjelmallisesti muuttaa joskikin toiseksi toiminnoksi.

Aivan alimpana oikealta kyljeltä löytyy kameran kaksivaiheinen laukaisin. Laukaisimen painaminen avaa aina kameran esiin, vaikka puhelimen näyttö olisikin sammutettu. Lisäksi laukaisin toimii kuvaa otetaaessa kuten digikameran laukaisin: kevyt painaminen lukitsee tarkennuksen ja pohjaan painaminen ottaa kuvan. Ominaisuus on tuttu jo muinaisista Nokian kamerakännyköistä, mutta sitä näkee nykyisin todella harvoin moderneissa kännyköissä.

Arvostan erillistä kamerapainiketta itse todella paljon, sillä usein kuvaustilanteet tulevat kohdalle yllättäen ja silloin yksikin lisäsekunti kamerasovellusta avattaessa saattaa tarkoittaa menetettyä mahdollisuutta hyvään kuvaan.

Sony Xperia 5 III 3,5mm kuulokeliitäntä

Sony Xperia 5 III yläreunasta löytyy Sonyn sisukkaasti mukana pitämä 3,5mm kuulokeliitäntä, joka varmasti hivelee nostalgian nälkäisiä ostajia omalta osaltaan.

Näyttö

Sony Xperia 5 III käyttää täsmälleen samaa näyttöä kuin edeltäjänsä, vuoden 2020 Sony Xperia 5 II. Kyseessä on siis 6,1” OLED-näyttö, joka tarjoaa 1080x2560 resoluution ja 120Hz virkistystaajuuden. Näyttö on itse asiassa toinen merkittävistä eroista Sony Xperia 5 III ja sen kalliimman sisaren Xperia 1 III välillä - Xperia 1 III:ssa on 4K-tarkkuuden näyttö.

Sony Xperia 5 III näyttö

Sinänsä viime vuoden vastaavan mallin näytön uudelleenkierrätys myös uudemmassa mallissa on varsin perusteltua: Sony Xperia 5 III näyttö on oikeasti hyvä. Värit toistuvat erittäin luonnollisesti ja pienellä asetusten viilauksella erinomaisella tasolla.

Sonyn 120Hz toteutus on sekin omassa sarjassaan ilahduttavan selkeä: monet kilpailivat valitsevat käsin sovellukset, jotka pyörivät 120Hz virkistystaajuudella, loppujen toimiessa 60Hz virkistystaajuudella. Sonyn kanssa käyttäjä voi käytännössä vapaasti valita milloin puhelimen pitäisi käyttää suurempaa virkistystaajuutta. Ainoastaan pelien osalta sovellukset itse kertovat puhelimelle tukevatko ne nopeampaa ruudunpäivitystä.

Sony Xperia 5 III näyttö, graffiti kuvassa

Näytön ainoa huono puoli on sen vaatimaton kirkkaus. Aurinkoisena syyspäivänä näyttö oli hädintuskin luettavissa vaikka näytön kirkkaus oli asetettu kirkkaimmalle mahdolliselle tasolle. Näyttö on toki reilusti kirkkaampi kuin keskitason puhelimissa, mutta huippuluurien kisassa Sony Xperia 5 III näyttö on auttamatta sieltä himmeimmästä päästä.

Himmeys on kuitenkin Sonyn näytön osalta sen ainoa huono puoli, joten erittäin hyvästä näytöstä on siis kyse.

Takakamerat

Sonyn vuoden 2021 huippumalleissa eli Sony Xperia 5 III ja Sony Xperia 1 III on molemmissa täsmälleen samat takakamerat.

Isoin ja merkittävin uutuus, jonka Sony vuoden 2021 mallistoonsa toi, oli uusi periskooppilinssi telekameraan. Sen ansiosta takaa löytyy tavallaan neljä erillistä kameraa: ultralaajakulma, pääkamera sekä “zoomaukseen” telekamera kahdella eri “zoomaustasolla” (eli kahdella eri polttovälillä).

Sony Xperia 5 III takakamerat

Takakameroita on siis kolme: 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, 12 megapikselin pääkamera sekä 12 megapikselin telekamera. Telekamerassa on kaksi valittavissa olevaa polttoväliä, eli tavallaan 12 megapikselin kameroita voi ajatella olevan kaikkiaan neljä. Sonyssa ei siis ole - mielestäni suhteellisen tarpeetonta - makrokameraa telekameran sijaan, kuten joissain kilpailijoissa.

Sony on myös päättänyt pysyä pois megapikselikilpailusta ja yhtiö ei hehkuta kännykässään satojen megapikselien tarkkuutta. Tähän on syynsä: Sonyn 12 megapikselin kamerat tarjoavat aivan yhtä hyvää laatua kuin kilpailijoiden numerokikkailuilla mainostamat kameratkin.

Telekameran sensorina käytössä on Sony IMX 663, joka siis tarjoaa 12 megapikselin tarkkuutta, optisella kuvanvakaimella. 12 megapikselin tarkkuus ja optinen kuvanvakain ovat luonnollisesti käytössä, olipa sitten valittuna kumpi tahansa telekameran “zoomitasoista” eli polttoväleistä.

Pääkameran sensorina toimii puolestaan Sony IMX 557. Pääkamerastakin puristetaan ulos 12 megapikselin kuvia, aukon ollessa f/1,7. Pääkamerastakin löytyy optinen kuvanvakain (OIS).

Viimeisenä kameravalikoimassa on tarjolla ultralaajakulma, jossa siinäkin pikseleitä on sama kuin muissakin takakameroissa: 12 megapikselin verran. Sensorina jälleen Sonyn omaa tuotantoa oleva Sony IMX 363, aukon ollessa f/2,2. Valitettavasti laajakulmakameraan ei ole sisällytetty tällä kertaa optista kuvanvakainta.

Kuten isosiskossaan, myös Sony Xperia 5 III:ssa pääkameran kuvat olivat laadultaan kauttaaltaan erinomaisia. Värimaailma on realistinen ja myös hämärässä otetut kuvat pääkameralla olivat loistavia laadultaan.

Jostain toisesta kännykkämerkistä Sonyyn vaihtavalle kamera voi olla aluksi yllätys, sillä Sonyn värimaailma on, kuten sanottu, todella realistinen. Eli monen kiinalaisvalmistajan suosima värien ylikorostus puuttuu Sonysta käytännössä kokonaan.

Samat ylisanat koskevat myös ultralaajakulmakameraa: sekä hyvissä valaistusolosuhteissa että pimeässä otetut kuvat olivat järkiään erinomaisen laadukkaita eikä häiritsevää kohinaa tullut kuviin edes valon vähetessä merkittävästi sisätiloissa. Myöskään optisen kuvanvakaimen puute ei latistanut kuvien tarkkuutta mitenkään merkittävästi laajakulman osalta.

Takakameroiden valikoimasta ainoat moitteet saa erikoinen telekamera: perinteisellä 2,9x linssillä kuvat olivat nekin mainiolla laadulla tallennettuja, joskaan eivät aivan huipputasoisia. Mutta toinen telekameran linsseistä - 4,4x - tuotti pettymyksen. Laatu oli keskitasoista eikä lainkaan sellaista mitä kameroihin erikoistuneelta yhtiöltä voi tuhannen euron puhelimessa odottaa. 4,4x telelinssillä kuviin tuli silmin havaittavaa pehmeyttä ja yksityiskohtien katoamista sekä kirkkaassa päivänvalossa että huonoissa valaistusolosuhteissa.

Erityismainintana kuitenkin Sonylle pitää jälleen antaa kiitosta siitä, että kaikkien neljän linssin kautta otettujen kuvien värimaailma pysyi samana. Tämä sinällään yksinkertainen asia ei ole lainkaan itsestäänselvyys monen kilpailijan osalta, vaan usein värimaailma vaihtelee merkittävästi riippuen siitä, mitä takakameroista käytetään.

Takakameroiden osalta yhteenvetona voidaan sanoa, että neljästä takaa löytyvästä linssistä kaksi hoitaa asiansa erinomaisesti, yksi hyvin ja yksi keskinkertaisesti. Olisin toivonut Sonylta tässä suhteessa enemmän. Kamerat ovat siis erittäin hyvät, mutta se pieni nykäys, joka vaadittaisiin tuhannen euron puhelimessa, jää puuttumaan.

Esimerkkikuvia

Alla neljän kuvan esimerkkisarjoja, joissa vasemman puoleisin on aina ultralaajakulmalla otettu, seuraava pääkameralla ja kaksi seuraavaa telekameran eri polttoväleillä otetut kuvat.

Sonyn ammattilaisen kuvaustyökalut

Sony ei olisi Sony, jos sen huippupuhelimen mukana ei toimitettaisi järkkäritason säätövaraa tarjoavia kuvausominaisuuksia.

Sony Xperia 5 III kamerasovelluksen Pro-tila

Aloittelijoiden onneksi Sony on piilottanut monipuolisimmat kuvaustyökalunsa viisaasti valikoiden taakse. Photo Pro -tilan saa kuitenkin tarvittaessa helposti esiin ja sen kautta voi kuvalle asettaa käytännössä kaikki mahdolliset säädöt mitä oikealta järjestelmäkameraltakin voisi odottaa.

Videokuvaukseen on puolestaan tarjolla perussovelluksen lisäksi myös täysin erillinen ammattitason säädöt tarjoava Cinema Pro -sovellus. Sen kautta voidaan säätää videoiden äänitasot, valkotasapaino ja käytännössä kaikki muukin tekniikka kuntoon videoita kuvattaessa.

Etukamera

Kaikesta kameratekniikkaan ja näytön tarkkuuteen panostamisestaan huolimatta Sony on jostain käsittämättömästä syystä päättänyt jättää selfie-kameroiden kehittämisen sikseen. Tuhannen euron hinnalla myytävä puhelin vuonna 2021 ei saisi sisältää suhteellisen antiikkista 8 megapikselin kiinteän tarkennuksen etukameraa. Mutta näin vain on.

Etukameran värimaailma on kohtuullisen hyvällä tasolla, mutta yksityiskohtien erottelukyky on korkeintaan keskihintaisten puhelinten tasoa, jos sitäkään.

Videokuvaus

Kaikki kolme Sonyn takakameraa osaavat kuvata 4K -tarkkuuden videota 30fps ruutunopeudella tai vaihtoehtoisesti FullHD -tarkkuuden videota 60fps nopeudella.

Hieman ärsyttävästi videota kuvattaessa käytössä olevaa kameraa ei voi kuitenkaan vaihtaa lennosta toiseen - ei edes telekameran osalta linssistä toiseen.

Sony Xperia 5 III Cinema Pro -sovelluksen perusnäkymä

Lisäksi 4K -videokuvaus 60fps ruutunopeudella on saatavilla ainoastaan Cinema Pro -sovelluksen kautta, kyseistä asetusta ei löydy lainkaan peruskamerasovelluksesta.

Videoissa toistuu jälleen sama logiikka kuin valokuvissakin: värimaailma on lähes täydellinen ja eri sensoreiden välinen värimaailma on käytännössä identtinen keskenään. Ja jälleen, 4,4x telelinssi tuottaa tarkkuuden osalta pienen pettymyksen: videosta puuttuu tietty terävyys, jota 4K -tarkkuuden videoista odottaisi näkevänsä.

Ohjelmallinen kuvanvakain yhdistettynä fyysiseen kuvanvakaimeen on yhdistelmä, jonka ansiosta Sonylla kuvatut videot eivät käytännössä heilu lainkaan. Jopa kävellessä otetut videot pysyvät ihailtavan tasaisina.

Suorituskyky

Suorituskyvyn osalta Sony Xperia 5 III tarjoaa juuri sitä, mitä pitääkin. Käytössä on Qualcommin Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, jota käyttävät käytännössä kaikki muutkin vuonna 2021 julkaistut huippupuhelimet. Joten tällä saralla mitään yllätyksiä ei ole tarjolla, suuntaan tai toiseen.

Markkinoiden tehokkaimman suorittimen lisäksi puhelimesta löytyy 8 gigatavua käyttömuistia ja kevyt Android, joten suorituskyky on kauttaaltaan erinomaisella tasolla. Tallennustilaa on tarjolla mallista riippuen joko 128 tai 256 gigatavua.

Sony Xperia 5 III tarjoaa käytännössä juuri sitä, mitä tonnin puhelimen pitääkin: niin nopean älypuhelimen kuin tällä hetkellä rahalla vain voi saada.

Akkukesto ja lataus

Yksi Sonyn ongelmista on valitettavasti akkukesto. Samaa vikaa oli jo Sony Xperia 1 III:ssa ja ongelmien taustalla on nimenomaan Qualcommin Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, joka aiheuttaa puhelimessa toisinaan ylikuumenemista. Vastaavasti ylikuumeneminen johtaa myös akun reippaaseen kulutukseen.

Sony Xperia 5 III akun kulutusta

Sony Xperia 5 III on kuitenkin tässä suhteessa, omien testiemme mukaan aavistuksen isosiskoaan parempi ja akku kestää karvan pidempään kuin Sony Xperia 1 III:ssa.

Akkukesto on silti Sony Xperia 5 III iso ongelma: aktiivisessa käytössä kännykän akku ei käytännössä riittänyt koskaan aamusta iltamyöhäiselle vaan akkua piti viimeistään illalla ladata hieman lisää. Parina vähemmän aktiivisena testipäivänä akku riitti nippanappa juuri siihen, että puhelin kytkettiin illan tullen laturiin yön ajaksi.

Ja nimenomaan yön ajaksi. Toinen Sony Xperia 5 III iso ongelma on sen latauksen hitaus kilpailijoihinsa nähden.

Sony Xperia 5 III akun käytön dataa tavalliselta päivältä

Tokihan, Sony Xperia 5 III hakkaa latausnopeudessa suurimman osan keskihintaisista kännyköistä. Mutta tuhannen euron hintaluokassa 30W teholla lataava laturi on jo varsin vaatimaton tapaus.

4500 mAh akku latautui testeissämme tyhjästä 50% tasoon hieman reilussa puolessa tunnissa, mutta aivan täyteen lataaminen kesti pahimmillaan yli 2 tuntia. Siinä missä monilla kilpailijoilla akku latautuu tyhjästä täyteen puolessa tunnissa, on parin tunnin suoritus varsin kehno.

Sony Xperia 5 III ero Sony Xperia 1 III:een on myös siinä, että Xperia 5 III ei tue lainkaan langatonta latausta.

Kuumeneminen

Kuten monien muidenkin vuoden 2021 Android-huippumallien osalta, on ylikuumeneminen iso ongelma. Sony Xperia 5 III kuumeni ladattaessa ja tiettyjä raskaita sovelluksia ajettaessa epämiellyttävän kuumaksi - kuluttaen samalla myös merkittävän paljon akkua.

Sony Xperia 5 III ei kuitenkaan ole tässä suhteessa ihan niin toivoton tapaus kuin Sony Xperia 1 III, vaan puhelimen ylikuumenemista tapahtui selkeästi harvemmin. Ilmeisesti Sonyn ohjelmistokehitys on saanut tehtyä hieman taikatemppuja tilanteen parantamiseksi.

Vaihtoehdot

Tuhannen euron hintalapulla Sony Xperia 5 III on kallis ja sen verrokit ovat väistämättä 800 - 1500 euron haarukasta löytyvät vastaavat Android-huippupuhelimet.

Luonnollisesti tärkein verrokki Sony Xperia 5 III:lle on sen isosisko, Sony Xperia 1 III. Erot kahden mallin välillä ovat erittäin pienet: 300 euroa enemmän maksavassa Xperia 1 III:ssa rahalla saa lähinnä tarkemman näytön ja langattoman latauksen. Jos kumpaakaan ei kaipaa, on Sony Xperia 5 III näistä kahdesta selkeästi fiksumpi ostos.

Vertaa Sony Xperia 5 III ja Sony Xperia 1 III teknisiä tietoja

Viime vuoden Xperia 5 II:een verrattaessa taas uudempi malli tarjoaa aavistuksen nopeamman pikalatauksen, hieman isomman akun, nopeamman suorittimen ja toisen telekameran polttovälin. Toisaalta vuoden 2020 malli ei kärsi ylikuumenemisen ongelmista, joten valinta näiden kahden välillä on vaikea. Luonnollisesti uudempi malli tarjoaa vuotta pidemmälle ulottuvat Android-päivitykset, joka on sekin yksi tärkeä kriteeri.

Vertaa Sony Xperia 5 II ja Sony Xperia 5 III eroja

Vaikka Sonylla onkin maine huikeana kamerafirmana, ei Sony Xperia 5 III yllä ihan hintalappunsa tasolle tässä suhteessa. Jos hakusessa on vain nimenomaan huikeita kuvia ottava huippu-Android, kannattaa katse kääntää kenties sittenkin ennemmin Samsung Galaxy S21 Ultraan, Xiaomi Mi 11 Ultraan tai OnePlus Pro 9:iin.

Jos taas on tarkoitus ostaa nimenomaan pieni ja siro huippu-Android, on vaihtoehtoja todella vähän. Käytännössä aiemmin mainittujen Sony Xperia 1 III ja Sony Xperia 5 II lisäksi järkeviä vaihtoehtoja ei löydy muita kuin Asus Zenfone 8. Zenfone 8 häviää Sonylle kameroiden laadussa, mutta toisaalta sen hintalappu on merkittävästi Sonya siedettävämmällä tasolla.

Vertaa Sony Xperia 5 III ja Asus Zenfone 8 eroja

Yhteenveto

Kuten viime vuosina aina, Sonyn uutuus on vaikeasti arvioitava tapaus. Puhelin on huippuluuri, joka asettuu aivan omaan koloonsa - sellaiseen, jossa sille on vaikea löytää suoraa kilpailijaa.

Tonnin hintalappu on kova ja monella tapaa liiankin kova. Mutta toisaalta, pientä huippuluuria etsivälle Sony Xperia 5 III tarjoaa paljon: hyvät kamerat, huikean suorituskyvyn ja siron muotoilun.

Ja se on selkeästi parempi diili kuin Sony Xperia 1 III, speksien erojen näiden kahden välillä ollessa mitättömän pienet.

Sonyn isoimmat ongelmat ovat hintaluokkaansa nähden hitaassa laturissa, ajoittaisissa ylikuumenemisongelmissa, hieman kehnossa akkukestossa ja onnettomassa etukamerassa.

Mutta silti… Pieni, erittäin hyviä kuvia ottava tehokas Android tyylikkään yksinkertaisessa paketissa on ehdottomasti harkinnan arvoinen ostos. Suosittelemme, mutta ainoastaan, jos tiedät tarkalleen mitä puhelimeltasi haluat ja kriteerit osuvat juuri siihen, mitä Sony tarjoaa.

Jos Sony maksaisi vaikkapa 600 euroa, se olisi jopa 4,5 tähden luuri, ongelmistaan huolimatta. Nykyisellä hinnallaan se asettuu arvostelussamme nippanappa juuri 4 tähden rajan yli ja silloinkin se viimeinen puolikas tähti on annettu hieman pitkin hampain.

Plussat

 • Loistava rakenne
 • IP65 / IP68 -sertifikaatti
 • Yksinkertaisen tyylikäs
 • Yksi harvoista pieneen käteen sopivista huippupuhelimista
 • 3,5mm kuulokeliitäntä
 • Näytön väritoisto on mainio
 • Kuvien väritasapaino on erinomainen
 • Erillinen kuvauspainike on kaivattu lisä
 • Erinomainen suorituskyky
 • Kevyt ja nopea Android

Miinukset

 • Kallis
 • Telekameroiden laatu, varauksin
 • Etukameran kuvanlaatu on vuoteen 2018 jämähänyt
 • Kuumenee ladattaessa
 • Kuumenee raskaita sovelluksia pyörittäessä
 • Akkukesto on korkeintaan keskinkertainen
 • Ainoastaan 30W pikalataus
 • Ei langatonta latausta
 • Android-päivityksiä luvattu vain Android 13 saakka

Sony Xperia 5 III

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.