DNA:n ja Telian yhteistyö laajenee verkonrakennuksessa: kattavuus 62,5% Suomen maantieteellisestä alasta

Janne Yli-Korhonen

DNA:n ja Telian yhteistyö laajenee verkonrakennuksessa: kattavuus 62,5% Suomen maantieteellisestä alasta
DNA:n ja Telian vuonna 2014 perustama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) on rakentanut yhteisen matkaviestinverkon Pohjois- ja Itä-Suomen alueelle kattaen noin 50 prosenttia Suomen maantieteellisestä alasta ja noin 13,5 prosenttia väestöstä.

Nyt yhtiöt ovat sopineet laajentavansa yhteistyötä verkonrakennuksessa. Yhteistyötä on tarkoitus laajentaa kattamaan noin 62,5 prosenttia Suomen maantieteellisestä alasta ja noin 28,5 prosenttia väestöstä.

Uusia alueita yhteisen verkon alueella ovat esimerkiksi Oulu, Kuopio, Kouvola ja Kotka.

Suomen Yhteisverkko Oy suunnittelee ja toteuttaa matkaviestinyhteydet, joita DNA ja Telia hyödyntävät tarjotessaan omia palvelujaan asiakkailleen. Yhteisellä rakentamisella mahdollistetaan parempi kuuluvuus mobiiliyhteyksien osalta, sillä tukiasemia saadaan näin enemmän. Yhteistyön kerrotaan nopeuttavan 5G-verkon rakentamista uudella toimialueella arviolta vuodella.



DNA ja Telia kuitenkin kilpailevat verkkoyhteistyöstä riippumatta edelleen täysin itsenäisesti kyseisilläkin alueilla.

Nykyiset ja uudet SVY:n alueet näet alla olevasta kuvasta.

Suomen yhteisverkon uudet alueet vuodelle 2021
Näille alueille verkko laajenee yhteistyön myötä.


"Suomen Yhteisverkko on viiden toimintavuotensa aikana tuonut huippuyhteydet laajasti Pohjois- ja Itä-Suomeen. Hyvin toiminutta yhteishanketta on hyvä laajentaa nyt, kun nopean ja seuraavaa teollista vallankumousta vauhdittavan 5G-verkon rakentaminen käynnistyy myös Suomen Yhteisverkon alueella", sanoo Telia Finlandin teknologiajohtaja Jari Collin.

"Suomen Yhteisverkko on viime vuosien aikana onnistunut hienosti alkuperäisessä tavoitteessaan rakentaa laadukas ja kattava matkaviestinverkko Itä- ja Pohjois-Suomeen, mitä olemme kumpikin operaattori voineet hyödyntää tarjotessamme asiakkaillemme palveluita näillä alueilla. Onkin luontevaa laajentaa tätä yhteistyötä näiden saatujen hyvien tulosten perusteella. Samalla voimme tuoda alueelle 5G-yhteydet, joiden avulla mobiililaajakaistan laatu ja nopeudet paranevat entisestään", DNA:n tekninen johtaja Tommy Olenius kommentoi.

Suomen Yhteisverkko kertoi lokakuussa 2020 käynnistävänsä 5G-rakennusohjelman ja radioverkon modernisoinnin Nokian kanssa. Uusi toimialue liitetään välittömästi osaksi käynnissä olevaa suunnittelua 5G-verkon rakentamiseksi näille alueille tästä vuodesta alkaen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.