Näille paikkakunnille DNA:n 5G-verkko laajenee vuonna 2021

Janne Yli-Korhonen

Näille paikkakunnille DNA:n 5G-verkko laajenee vuonna 2021
Yksi vuoden 2020 aikana tapahtuvista muutoksista on ollut 5G-yhteyksien ja sitä tukevien laitteiden yleistyminen. Verkon rakentaminen luonnollisesti jatkuu vahvana myös vuoden 2021 aikana. DNA on nyt paljastanut paikkakunnat, jonne 5G-yhteydet tulevat seuraavaksi.

DNA:n 5G-palvelut ovat nykyisellään tarjolla jo Espoossa, Heinolassa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Kaarinassa, Kauniaisissa, Keravalla, Kuopiossa, Lahdessa, Liedossa, Naantalissa, Nokialla, Nurmijärvellä, Oulussa, Pirkkalassa, Porissa, Raahessa, Raisiossa, Raumalla, Ruskolla, Seinäjoella, Sipoossa, Tampereella, Turussa, Tuusulassa, Vaasassa, Vantaalla, Ylivieskassa ja Ylöjärvellä.

Lisäksi paikallista peittoa DNA:n toimesta löytyy jopa 45 muun paikkakunnan alueelta.

Vuoden 2021 aikana DNA:n 5G-verkko tullaan tuomaan ainakin näihin paikkakunnille:
  • Hollola
  • Kirkkonummi
  • Kokkola
  • Kotka
  • Kouvola
  • Lohja
  • Mikkeli
  • Orimattila
  • Porvoo
  • Raasepori
  • Riihimäki
  • Salo
  • Vihti



Uusien paikkakuntien lisäksi jo olemassa olevaa 5G-peittoa laajennetaan ensi vuonna etenkin Espoossa, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kauniaisissa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Porissa, Raumalla, Seinäjoella, Sipoossa, Vaasassa ja Vantaalla.

Alkavan vuoden tammikuussa 5G-verkon laajentaminen jatkuu Helsingin kantakaupungin alueella, Espoossa, Vantaalla ja Lahdessa. Näiden lisäksi tänä vuonna aloitettua rakentamista viimeistellään Turussa ja Tampereella.

Myös uusia paikkakuntia tullaan tuomaan verkkoon vuoden alusta alkaen, osa mainitun paikkakuntalistan mukaisesti, osa nykyisen 4G-verkkodatan perusteella. Tämä tarkoittaa, että tukiasemia uusitaan nimenomaan niillä alueilla ja paikkakunnilla, missä tarve lisäkapasiteetille on suurin.

"Seuraamme jatkuvasti nykyisten 4G-tukiasemiemme kapasiteetin riittävyyttä eri puolilla Suomea. Emme siis suinkaan rakenna verkkoamme ainoastaan isommat kaupungin edellä, vaan myös pienempiä paikkakuntia tulee mukaan jatkuvasti siellä, missä tarve nopeammille yhteyksille ja lisätylle kapasiteetille on kaikista suurin", DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari kertoo.

Itä- ja Pohjois-Suomen osalta 5G-verkkoa alkaa rakentaa DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy. Yhteisverkon kolmivuotinen 5G-verkon rakennusprojekti käynnistyy alkuvuodesta 2021.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.