Koronavilkku päivittyi: Pitkäaikaisista altistumisista ilmoitus aiempaa varmemmin

Janne Yli-Korhonen

Koronavilkku päivittyi: Pitkäaikaisista altistumisista ilmoitus aiempaa varmemmin
Suomen virallinen koronaviruksen jäljityssovellus on jälleen päivittynyt uuteen versioon (versio 1.3). Päivitys sisältää käyttömukavuutta parantavia ominaisuuksia ja korjaa pitkäaikaisia altistumisia koskeneen vian.

Uuden version myötä Koronavilkku näyttää nyt voimassa olevien altistumisilmoitusten määrän ja saapumispäivät. Sovellus sisältää nyt myös painikkeen, jolla voi käynnistää tarkistuksen mahdollista altistumisesta, jos edellisestä tarkistuksesta on kulunut yli 24 tuntia.

Uuden versio tuo myös kaivattua parannusta altistumisen arviointiin tekeviin parametreihin ja laskentamalleihin. Näiden myötä sovellus osaa havaita paremmin pitkäaikaiset, yhtäjaksoiset altistukset, joita tapahtuu esimerkiksi perheenjäsenten kesken.

Aiemmin sovelluksen käyttämän käyttöjärjestelmän rajapinnassa oli vika, jonka vuoksi sovellus ei välttämättä antanut ilmoitusta pitkäaikaisista altistumisista."Vian korjaaminen oli tärkeää, vaikka ihminen usein muistaakin pitkäkestoiset altistumistilanteet. Koronavilkku tehostaa tartuntaketjujen katkaisua rekisteröimällä myös sellaiset lähikontaktit, joita käyttäjä ei tunne tai muista", sanoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.

Sovelluksesta poistuu pari ominaisuutta. Kotinäkymässä ei enää näytetä altistumisesta kertovaa osiota, kun käyttäjä on ilmoittanut tartunnastaan Koronavilkun kautta, jonka lisäksi Epäiletkö tartuntaa -painiketta ei näytetä kotinäkymässä, kun sovelluksessa on voimassa oleva altistumisilmoitus.

Muista tarkistaa Google Play -kaupasta tai Apple App Storesta, että sovellus on päivittynyt.

Lataa Koronavilkku-sovellus:


Lue myös: Tarkista toimiiko Koronavilkku oikein.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G60 – hinta laskenut -36%

Motorola Moto G60
306 € CDON
322 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 479 €

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 5 Lite
335 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 508 €

Honor X8 – hinta laskenut -31%

Honor X8
169 € Power
234 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 246 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.