Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Parhaat puhelimet alle 500 euroa

Janne Yli-Korhonen

Parhaat puhelimet alle 500 euroa
Jos alle 300 euron hintaluokka on kilpailtu, niin sitä on myös 300 - 500 euron hintaluokka. Varsinkin tämän hintatason yläpään laitteista löytyy jo useita sellaisia laitteita, jotka pärjäävät ominaisuuksien suhteen ihan kärkipään laitteille.

Vaihtoehtoja siis löytyy ja tämähän on erinomainen asia kuluttajan kannalta. 500 euroa on tietenkin paljon rahaa puhelimesta, mutta tällä summalla saa erittäin hyvin vastinetta.

Tässä artikkelissa käydään läpi meidän mielestämme parhaat puhelimet alle 500 euron hintaluokassa, mutta jos et ole valmis maksamaan näin paljon laitteesta, kannattaa katsoa myös nämä:
Hinnat on tarkistettu kirjoitushetkellä ja ne saattavat muuttua hieman, mutta pääasiassa niiden hinta tulee vain laskemaan.

Minkälainen on alle 500 euron puhelin?

Varsinkin 300 - 500 euron hintaluokan yläpään laitteissa suorituskyky on kohdallaan, jotka haastavat jopa lippulaivapuhelimet. Keskusmuistia löytyy poikkeuksetta vähintään kuusi gigatavua. Enemmän keskusmuistia tarkoittaa, että laite pystyy pitämään enemmän sovelluksia auki taustalla.

Tallennustilan määrä on myös kohdillaan, sillä useimmat tämän hintaluokan laitteet tarjoavat sisäistä tallennustilaa 128 tai 256 gigatavun verran. Joistakin laitteista löytyy myös muistikorttipaikka, jos sisäinen tallennustila ei riitä.

Tähän hintaluokkaan mahtuu jo useita uuden sukupolven 5G-yhteyksiä tukevia puhelimia, joista halvimmat maksavat 349 euroa.

Alle 500 euron laite on sellainen, joka sopii kuvauksesta kiinnostuneille vakuuttavaa rautaa. Hintaa on kuitenkin eniten säästetty noin 1000 euron hintaluokkaan nähden kameroiden kohdalla, vaikkakin monet alle 500 euron laitteista tarjoavat neloiskamerajärjestelmän. Tässä hintaluokassa on kuitenkin yleistä laadukas pääkamera, jonka vierellä on hyvä ultralaajakulmakamera. Kaksi muuta ovat yleensä makrokamera sekä syvyystunnistuskamera, jotka eivät ole niin laadukkaita tai hyödyllisiä päivittäisessä kuvaamisessa.

Näyttö on myös tärkeä ominaisuus puhelimissa. Yleisesti voidaan sanoa, että tämän hintaluokan laitteista löytyy iso ja laadukas näyttö. Samsung tunnetaan markkinoiden parhaimmista näytöistä, joten Samsung-puhelin tai muut OLED-näytöillä varustetut laitteet ovat kohtuullisen varma valinta jos näytön laatu on tärkeää. Muutamat tämän hintaluokan laitteista tarjoavat sulavamman käyttökokemuksen 90 hertsin virkistystaajuudella.

Parhaat puhelimet alle 500 euroa

OnePlus Nord on yksi parhaista vaihtoehdoista tässä hintaluokassa. Nord tarjoaa 399 euron hinnalla tehokasta suorituskykyä Snapdragon 765G 5G -järjestelmäpiirin muodossa, jonka pariksi on valikoitunut 8 gigatavua keskusmuistia. Edessä on puolestaan laadukas 6,44" Full HD+ AMOLED -näyttö, joka toimii 90 hertsin virkistystaajuudella. Lisäksi puhelimessa on hyvä pääkamera, isohko akku sekä 30 watin pikalataus. Nordista löytyy myöskin 12 / 256 Gt:n versio 499 euron hinnalla.


Lue myös: OnePlus Nord arvostelu.

OnePlus Nord puhelin edestä
OnePlus Nord


Motorolalta löytyy erittäin hyvä vastine juurikin edellä mainitulle OnePlus Nordille Moto G 5G Plus -puhelimen muodossa. Motorolan luuria saa 349 euron (4 / 64 Gt) tai 429 euron (6 Gt / 128 Gt) hinnalla. Myöskin Moto G 5G Plus tarjoaa 90 hertsin virkistystaajuuden 6,7" 21:9 -kuvasuhteen IPS -näytön muodossa. Tehoista puolestaan vastaa Qualcomm Snapdragon 765 5G -järjestelmäpiiri, johon virtaa antaa 5000 mAh akku. Lisäksi taakse on laitettu neljä kameraa ja eteen kaksi.

Lue myös: Motorola Moto G 5G Plus arvostelu.

Moto G 5G Plussan näyttö
Moto G 5G Plus


Samsung Galaxy A71 on edelleen hyvä vaihtoehto Samsungilta. Keväällä 2020 kauppohin saapuneen puhelimen hinta on pudonnut noin 349 euron tasolle. Galaxy A71 tarjoaa 6,7-tuumaisen Full HD+ Super AMOLED -näytön, mutta näyttö toimii edelleen 60 hertsin virkistystaajuudella. Lisäksi puhelimessa on myös laadukas 64 megapikselin pääkamera, 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa muistikorttipaikalla sekä 4500 mAh akku. Muovisen rakenteen ansiosta paino pysyy kuitenkin kohtuullisessa 179 grammassa.


Lue myös: Arvostelussa Samsung Galaxy A71.

Samsung Galay A71 puhelin edestä
Galaxy A71


Applelta löytyy tähän hintaluokkaan iPhone SE 2020 -puhelinmalli, jonka 64 gigatavun versiota myydään 499 eurolla. Tämä on myös hyvä vaihtoehto, mikäli pienempi älypuhelin kiinnostaa, sillä puhelimessa on vain 4,7 tuumainen HD -näyttö ja puhelin painaa vain 149 grammaa. Edessä on myöskin sormenjälkitunnistin, kun taas taakse on laitettu yksi kamera.

Lue myös: Applen uuden iPhone SE -puhelimen myynti on alkanut - hinta alkaa 499 eurosta.

iPhone SE 2020 eri väreissä
iPhone SE 2020


Samsungilta löytyy tähän hintaluokkaan kaksi muutakin kelpo vaihtoehtoa. Edullista Samsungin 5G-puhelinta kaipaavalle tarjolla on 399 euron Galaxy A51 5G ja puolestaan S Pen -kynää haluavalle tarjolla on 399 - 499 euron Galaxy Note10 Lite -puhelin.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja