Elisan 5G-verkko avautui Kaarinaan - Seinäjoella verkkoa on laajennettu

Janne Yli-Korhonen

Elisan 5G-verkko avautui Kaarinaan - Seinäjoella verkkoa on laajennettu
Elisa on avannut 5G-verkon uudelle paikkakunnalle, joka on tällä kertaa Kaarina. Se on Elisan kohdalla jo 33. 5G-paikkakunta.

Kaarinassa Elisan 5G-verkko kattaa keskustan, Rauhalinnan, Ylikylän, Poikluoman, Kairiskulman, Nummennittyn ja Vättilän alueita, ulottuen Piispanristille ja Rauvolaan sekä Hulkkioon saakka.

"Elisan 5G-verkko on laajentunut nopeasti täällä länsirannikolla ja olen erittäin iloinen siitä, että Kaarina pääsi mukaan 5G-paikkakuntien joukkoon. Tämä luo meille uusia yhteistyön mahdollisuuksia sekä tietysti mahdollistaa kaarinalaisille vielä nykyistäkin paremmat ja nopeammat tietoliikenneyhteydet", Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta sanoo.

Lisäksi Elisa on laajentanut viime vuoden lopulla avattua 5G-verkkoa Seinäjoella, jonne myös DNA:n 5G-verkko saapui hiljattain.

Kesällä verkkoa on rakennettu muun muassa Upan, Kärjen, Tanelinrannan, Itikan ja Kertunlaakson alueille ja elokuun aikana verkko vahvistuu vielä Pohjan ja Rovesin kaupunginosissa. Lisäksi verkko laajenee Nurmoon, Ylistaroon ja Peräseinäjoelle, jossa ei ole aiemmin ollut 5G-verkkoa.



"Avasimme Seinäjoelle Pohjanmaan ensimmäisen 5G-verkon jo loppuvuodesta 2019. Seinäjoella käytetään runsaasti mobiilidataa, eli tarvetta uudelle mobiiliteknologialle on. Alueella on myös runsaasti yrityksiä, oppilaitoksia ja organisaatioita, jotka hyötyvät 5G-verkon laajenemisesta. Hyvänä esimerkkinä Seinäjoen ammattikorkeakoulu, jossa on viime vuosina panostettu paljon digiosaamisen kehittämiseen ja opetukseen", Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm sanoo.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Raahessa, Raisiossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa.

Elisan kuuluvuuskartan näet tästä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.