Historiallisia uutisia tulossa – Seuraa Applen WWDC:tä täältä

Manu Pitkänen

Historiallisia uutisia tulossa – Seuraa Applen WWDC:tä täältä
Applen tämän vuoden WWDC-kehittäjätapahtuma käynnistyy tänään kello 20.00 Suomen aikaa poikkeuksellisin menoin. Tavanomainen tämän vuoden WWDC ei ole siksi, että massatapahtuman sijaan esitykset pidetään nyt koronaviruksen takia virtuaalisina.

Tämän illan avajaisesitystä voi seurata tänä vuonna Applen verkkosivujen kautta tai vaihtoehtoisesti Applen YouTube-kanavan välityksellä. Avajaisesitys pidetään Apple Parkissa, mutta yleisöä ei ilmeisesti pahemmin ole. Muut WWDC:hen kuuluvat esitykset on videoitu ennakkoon.

Applen odotetaan kertovan uutisia iOS 14:ään liittyen, mutta varsinainen iso uutinen saattaa tulla Mac-tietokoneiden puolelta. Apple on nimittäin siirtymässä Intelin suorittimista omiin ARM-prosessoreihin, mikä tarkoittaa ohjelmistokehityksen kannalta varsin suurta arkkitehtuurillista muutosta. Intelin suorittimille koodatut ohjelmat eivät toimi enää tulevissa Maceissa, vaan ohjelmat pitää kirjoittaa uudelleen ARM-arkkitehtuurille sopivaan muotoon. Apple on tehnyt aiemminkin arkkitehtuurimuutoksia, esimerkiksi vuonna 2005 Apple siirtyi PowerPC:stä Inteliin.Apple päivittänee tiedot myös tvOS:n, iPadOS:n ja watchOS:n osalta, mutta suurin huomio kiinnitynee iOS 14:ään ja macOS:ään.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -25%

Oppo Find X5 5G
812 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1084 €

Oppo Reno 5 5G – hinta laskenut -22%

Oppo Reno 5 5G
448 € CDON
454 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 578 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.