Huawei lisää Androidin korvaajan käyttöä – Ei tule vielä puhelimiin

Manu Pitkänen

Huawei lisää Androidin korvaajan käyttöä – Ei tule vielä puhelimiin
Vaikka nyt eletäänkiin Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan ratkaisuviikkoa, niin Huaweilla ei ole varaa odottaa sen tuovan yhtiölle pikaista tai pidemmän aikavälin helpotusta. Yhdysvallat hyökkäsi yhtiön kimppuun voimakkaasti toukokuussa estämällä yhdysvaltalaisia yhtiöitä tekemästä sen kanssa yhteistyötä.

Käytännön vaikutukset eivät ole kuitenkaan olleet erityisen mullistavia, osittain Huawein saamien siirtymäaikojen ansiosta. Huaweilla on kuitenkin pohdittu kuumeisesti vaihtoehtoa Googlen Androidille, sillä kauppasaarron takia käyttöoikeus Androidiin on katkolla. Vastaukseksi on noussut Huawein itse kehittämä Harmony OS, jonka käyttöä se aikoo laajentaa ensi vuonna.

Huaweilla ei kuitenkaan riitä vielä pokkaa käyttää Harmony OS:ää vielä puhelimissa tai tableteissa, vaan käyttöjärjestelmää levitetään markkinoille muiden laitteiden kautta. Kiinassa Hongmeng-nimellä tunnettavaa käyttöjärjestelmää aiotaan käyttää esimerkiksi älykkäissä näytöissä, älytelevisioissa, kaiuttimissa sekä älykelloissa. Vaikka Huawei onkin vielä sitoutunut Androidiin, niin Harmony OS:stä kehitetään selvästi mahdollinen korvaaja pidemmällä aikavälillä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.