Tätä iPhonea olet oikeasti odottanut – Halvempi mutta yhtä tehokas kuin iPhone 11

Manu Pitkänen

Tätä iPhonea olet oikeasti odottanut – Halvempi mutta yhtä tehokas kuin iPhone 11
Applen myymälöissä varmaankin yksi eniten ihmettelyä aiheuttava asia on tuotteiden hinnat, sillä ne ovat järjestään korkeat. Osa hinnasta selittyy varmasti teknologialla ja materiaalivalinnoilla, mutta yhtä lailla Applelle on tärkeää pitää kiinni premium-imagosta, jota ei synny jos tuotteita myydään polkuhinnoin.

Onneksi Applella ajatellaan myös niitä ihmisiä, jotka eivät ole innostuneita laittamaan tuhatta euroa kiinni parin vuoden välein joka tapauksessa päivitettävään puhelimeen. Yhtiö on nimittäin aikeissa julkaista uuden halpis-iPhonen, joka jatkaa käytännössä iPhone 5c:n ja iPhone SE:n perintöä Applen puhelinmallistossa. Analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan uusi iPhone SE2 tulisi markkinoille ensi vuoden tammi-maaliskuun aikana, joten joulusesonkia se ei tule sotkemaan.

Kuon tietojen mukaan tuleva halpis-iPhone olisi muotoilun osalta samanlainen kuin iPhone 8 ja tekniikkakin on monelta osin samaa. Esimerkiksi Touch ID j 4,7 tuuman LCD-näyttö kuulunevat varusteluun. Kyse on siis periaatteessa vain päivitetystä iPhone 8 -mallista. Uudessa puhelimessa on päivitetty iPhone 8:aan verrattuna ainakin järjestelmäpiiri, joka tulee olemaan iPhone 11:n tavoin A13. Puhelimen voidaan siis olettaa olevan yhtä nopea kuin iPhone 11, mutta vain edullisempi.Mihin hintaluokkaan iPhone SE2 sitten sijoittuu? Tällä haavaa Apple myy 64 gigatavun iPhone 8:aa 449 dollarin hinnalla, joten iPhoen SE2 osunee suunnilleen samoille tietämille.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
685 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

vivo X80 Pro – hinta laskenut -36%

vivo X80 Pro
1718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 2674 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -31%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
95 € Multitronic
96 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -30%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.