LG:n uutuuspuhelimessa näyttökin tuottaa ääntä

Manu Pitkänen

LG:n uutuuspuhelimessa näyttökin tuottaa ääntä
Korealainen LG otti tänä vuonna osaa MWC-messuihin G8 ThinQ -älypuhelinmallilla, joka sisältää muutama erikoisia ominaisuuksia. Puhelimen perusrautana käytetään Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriä ja 6,4 tuuman OLED-näyttöä.

G8 ThinQ:n ensimmäinen erikoisuus on etukameraan sisällytetty infrapunapohjainen etäisyysmittaus, joka toimii käytännössä samalla tavalla kuin Applen iPhoneissa käytettävä TrueDepth-kamera. LG on siis integroitunut puhelimeensa tarkan kasvojentunnistuksen, joka lisäksi puhelimen lukituksen voi avata omalla kämmenellä. Kameralle pitää vain opettaa kasvojentunnistuksen tavoin oman kämmenen erityispiirteet.

Kämmentunnistuksen lisäksi kameraa voidaan hyödyntää hands free -ohjauksessa: kamera tunnistaa käden liikkeet ja esimerkiksi puhelimen äänenvoimakkuutta voidaan säätää koskematta laitteeseen.

Toinen erikoisuus on Crystal Sound -niminen äänentoistoratkaisu, jossa puhelin tuottaa ääntä näytön suojalasin värähtelyn kautta.

G8 ThinQ saa seuraukseen edullisemman sisarmallin, joka perustuu niin ikään Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriin. LG on hakenut kustannussäästöjä jättämällä Cystal Sound -tekniikan pois, heikentämällä kameroiden tarkkuutta ja hyödyntämällä hieman alhaisemman resoluution näyttöä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.