Samsung takosi kovan tuloksen – Puhelimet eivät tahdo käydä kaupaksi

Manu Pitkänen

Samsung takosi kovan tuloksen – Puhelimet eivät tahdo käydä kaupaksi
Samsung on julkaissut kolmannen kvartaalin tuloksensa. Yhtiön ennakkoon julkaiseman ohjeistuksen pohjalta osattiin odottaa vahvaa tulosta ja sellainen myös tuli. Kovimpia kasvun vetureita olivat muistipiirit sekä kalliiden OLED-paneeleiden korkealla pysynyt kysyntä.

Eteläkorealaisen yhtiön voitto kasvoi vuoden takaiseen verrattuna peräti 21 prosentilla ja operatiiviseksi voitoksi muotoutui 17,57 biljoonaa wonia eli noin 14 miljardia euroa. Yhtiön kasvu perustuu tällä hetkellä komponenttituotantoon, sillä puhelinliiketoiminta hiljeni viime vuodesta.

Vuoden lopulle Samsung ohjeistaa heikkenevää tulosta, sillä komponenteista nähdään kausiluonteista pehmeyttä kysynnässä ja ilmeisesti puhelinliiketoimintojen ei uskota pelastavan tilannetta. Puhelimien toimitusmäärän arvioidaan kasvavan, mutta samaan aikaan Samsung aikoo lisätä markkinointiaan, mikä syö laitteiden katetta.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.