Samsung ei peittele pettymystään – Galaxy S9:n myynti oli heikkoa

Manu Pitkänen

Samsung ei peittele pettymystään – Galaxy S9:n myynti oli heikkoa
Korealainen Samsung Electronics on julkaissut toista vuosineljännestä koskevan tuloksensa. Kuten osattiin odottaa olivat lukemat äärimmäisen hyviä – liikevaihto kyllä putosi hieman 58,48 biljoonaan woniin (44,5 miljardia euroa), mutta operatiivinen voitto kasvoi kuusi prosenttia ja oli 14,87 biljoonaa wonia (11,3 miljardia euroa).

Liikevaihdon pudotusta Samsung selitti odotettua heikommalla älypuhelin- ja näyttöpaneelimyynnillä, vaikka toisaalta yhtiön muistipiiribisnes takoo ennätyksellisen hyvää tulosta. Sekä DRAM- että NAND-muistipiireille löytyy tällä hetkellä paljon kysyntää. Toisella vuosineljänneksellä taipuvien OLED-paneelien kysyntä heikkeni, mikä osaltaan heijastelee yhtiön heikkoa älypuhelinkauppaa.

Lehdistötiedotteessaan Samsung sanooa suoraan Galaxy S9:n myynnin käyneen verkkaisesti. Ilmeisesti kuluttajat eivät nähneet tarpeeksi syitä päivittää puhelintaansa Samsungin uuteen lippulaivaan. Kilpailullisesti tämä tarkoittaa sitä, että Applella on oiva tilaisuus iskeä tämän syksyn iPhone-julkistuksilla – Samsung voi myös paikkailla tilannetta Galaxy Note9:llä, joka esitellään elokuun 9. päivä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.