Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WhatsApp keskeyttää tietojen välityksen Facebookille Euroopassa

Manu Pitkänen

WhatsApp keskeyttää tietojen välityksen Facebookille Euroopassa
Vuonna 2016 WhatsApp sai ihmiset pöyristymään ympäri maailmaa aloittamalla tietojenvaihdon emoyhtiö Facebookin kanssa. WhatsApp on alusta lähtien luvannut, ettei se myy käyttäjien tietoja tai rahoita toimintaansa mainoksilla, minkä takia tietojenvaihto Facebookin kanssa tuntui monien mielestä lupauksien pettämiseltä.

Euroopassa reagoitiin voimakkaasti WhatsAppin ilmoitukseen aloittaa käyttäjiin liittyvien tietojen välittäminen Facebookille. WhatsAppilta ja Facebookilta vaadittiin selvityksiä aiheesta ja esimerkiksi Britanniassa tietosuojavaltuutettu alkoi tutkia onko tietojen välittäminen edes mahdollista laillisesti. Tietosuojavaltuutetun raportin mukaan tietoja voidaan käyttää ainoastaan WhatsAppiin liittyen, joten Facebook ei voi hyödyntää tietoja esimerkiksi uutisvirran mainosten kohdentamisessa.

Myös Ranskassa Facebookia vaadittiin lopettamaan WhatsAppin käyttäjätietojen hyödyntäminen.

WhatsApp on nyt päättänyt lopettaa tietoyhteistyön Facebookin kanssa eurooppalaisten käyttäjien osalta – toiminta jatkuu siis entiseen tapaan esimerkiksi Yhdysvalloissa. Tietovälitys alkanee uudelleen myöhemmin, mutta sen pitää silloin olla nyt valmisteilla olevan GDPR-direktiivin (General Data Protection Regulation) mukainen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja