Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Elisa testasi jo 5G:tä Helsingin kaduilla – 1 Gbps:n latausnopeus saavutettu

Manu Pitkänen

Elisa testasi jo 5G:tä Helsingin kaduilla – 1 Gbps:n latausnopeus saavutettu
Elisa on testannut pääkonttorinsa ympäristössä ensimmäistä kertaa 5G-verkon toimivuutta liikkuvassa autossa. Testit suoritettiin tiistainan 13. helmikuuta käyttämällä kahta tekniikkaa tukevaa päätelaitetta.

Testissä ajettiin Elisan pääkonttorin luota Itä-Pasilasta ratapihan toiselle puolelle Länsi-Pasilaan. Huawein kanssa yhteistyössä rakennetusta "maailman ensimmäisestä 5G:n vaatimuksien mukaisesta verkosta" saatiin ladattua sisältöä 1 Gbps:n nopeudella. Datasiirto päätelaitteesta verkkoon saavutti vuorostaan 400 Mbps:n nopeuden.

Elisan ja Huawein 5G-verkko toimi 3,5 gigahertsin taajuudella, josta Elisa povaa verkkoteknologian tärkeintä taajuusaluetta.

– Olemme edelläkävijöiden joukossa maailmassa 5G-teknologian kehittämisessä. 5G-verkkoja ja niille pohjautuvia palveluita kehitetään tällä hetkellä kiivaasti ympäri maailmaa ja ne mahdollistavat tulevaisuudessa nopeammat ja luotettavammat verkkoyhteydet. Odotamme kuumeisesti, että 3,5 GHz taajuus jaetaan 5G-käyttöön vuoden 2018 aikana, jotta saamme edellytykset aloittaa kaupallisen 5G-verkon suunnittelu ja rakentaminen Suomessa, Elisan osastopäällikkö Eetu Prieur toteaa.Elisa kertoi aiemmin päivittävänsä Turun alueen matkapuhelinverkkoa lisäämällä siihen 5G-valmiuden.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.