Sovelluskehittäjät keksivät ratkaisun – Ruutukaappauksen esto tulee mahdolliseksi myös iPhonella

Manu Pitkänen

Sovelluskehittäjät keksivät ratkaisun – Ruutukaappauksen esto tulee mahdolliseksi myös iPhonella
Salattuun viestintään erikoistunut Confide-viestisovellus lähtee taistelemaan ruutukaappauksin leviäviä tietopaljastuksia vastaan uudella ScreenShield-nimisellä teknologialla. Palvelun Android-, Mac- ja PC-sovelluksissa ruutukaappausten esto on jo estetty, mutta iOS-sovelluksessa eston toteuttaminen ei ole onnistunut.

Confiden kehittäjien mukaan he ovat kuitenkin onnistuneet luomaan ratkaisun, jonka avulla näyttökuvien ottaminen iOS-sovelluksissa voidaan estää. ScreenShield-teknologia tullaan sisällyttämään Confide-sovellukseen, mutta sen lisäksi kehittäjät aikovat lisensoida sen muidenkin hyödynnettäväksi. Näyttökuvaesto toimii kaikkien mediatyyppien kohdalla: ruutukaappausta ei voida ottaa tekstistä, kuvista, videoista tai muista dokumenteista.

Jos käyttäjä yrittää ottaa näyttökuvan Confide-sovelluksessa, syntyy tuloksena pelkkä tyhjä kuva. Teknologia toimii myös iOS 11:n näytöntallennusta, QuickTime-näyttötallennusta ja AirPlay-näyttöjakoa vastaan. Ruutukaappauksia ei ole mahdollista ottaa myöskään Xcoden kautta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -45%

Oppo Reno 5 Lite
335 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

vivo X80 Pro – hinta laskenut -41%

vivo X80 Pro
1551 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 2611 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -37%

Samsung Galaxy S10 Lite
585 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 931 €

Oppo Reno 8 Lite 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 Lite 5G
324 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 496 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.