Huawein uutuuskaksikko myyntiin Euroopassa, mutta ei Suomessa

Matti Robinson

Huawein uutuuskaksikko myyntiin Euroopassa, mutta ei Suomessa
Huawein Honor-mallisto on yksi yhtiön valteista, joilla lopulta kiinalaisyhtiön onnistui lyömään läpi länsimarkkinoilla. Mate-puhelimia edullisempi ja huipputason hintalaatusuhteella varustetut Honor-laitteet ovat olleet huippusuosittuja myös Suomessa.

Nyt yhtiön on tuomassa Euroopan markkinoille pari jo aiemmin Kiinassa esiteltyä laitemallia. Mikä harmittavaa, niin keskihintatason puhelimia ei nähdä näillä näkymin Suomessa.

Kuten Mobiili.fi arvelee, niin kyse voi hyvinkin olla Huawein vahvasta markkinatilanteesta Suomessa, jonka myötä paremmat katteet taataan enemmän premium-laitteiden suuntaan kallellaan olevista Mate-malleista.

Honor-brändin alla monissa Euroopan muissa maissa (ml. Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Italia ja Espanja) markkinoille tulevat noin 300 euron Honor 7X (kuvista alimmaisena) sekä 500 euron Honor View 10 (kuvassa alla ensimmäisenä). Laitteista kalliimpi on hyvin läheistä sukua Mate 10 Pro -mallille (kuvassa yllä), jota myydään Suomessa noin 800 euron hintaan, ja halvemmankin laitteen kaltaisesta Mate 10 Litestä joutuu maksamaan satasen enemmän.



Käytännössä viiden sadan euron Honor View 10 kilpailisi saman hintaluokan OnePlus 5T:n kanssa tasaväkisesti parhaasta keskihintaluokan huippupuhelimesta, kun tällä hetkellä Mate 10 Pro:ta on vaikea suositella 799 euron hinnalla kiinalaiskilpailijan sijasta.

Honor 7X:n myynti alkaa Yhdysvalloissa ja Euroopassa tänään ja Honor View 10 saapuu myyntiin 8. tammikuuta. Sormet ristiin, että Huawei muuttaa mielensä ja tuo laitteet kauppoihin myös Suomessa.




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.