Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Opas: Näin vaihdat näppäimistön Androidissa

Petteri Pyyny

Opas: Näin vaihdat näppäimistön Androidissa
Usein puhelimen mukana tuleva näppäimistösovellus on kaikkea muuta kuin ideaali juuri omaa käyttöäsi varten. Tämän vuoksi onkin hyvä testailla muita näppäimistöjä ja löytää se itselle juuri sopiva näppäimistösovellus.

Tässä ohjeemme siihen, miten vaihdat Googlen Play -kaupasta lataamasi uuden näppäimistön käyttöön Androidissa.

Lataa näppäimistö puhelimellesi

Olemme listanneet toisessa artikkelissamme kasan mielestämme parhaita näppäimistöjä Androidille. Lataa listalta mieluisa näppäimistö ja asenna se puhelimeesi.

Salli näppäimistö puhelimessasi

Siirry puhelimesi Asetukset-valikkoon. Etsi asetuksista kohta Kielet ja syöttötapa.

Vaihda näppäimistö Androidissa - Kielet ja syöttötavatEsiin aukeavasta valikosta, valitse kohta Virtuaalinen näppäimistö.

Vaiha näppäimistö Androidissa - Virtuaalinen näppäimistö

Listalla näkyvät kaikki käytössä olevat näppäimistöt. Jos juuri lataamasi näppäimistö ei näy listalla - tai haluat poistaa aiempia näppäimistöjä pois käytöstä, siirry kohtaan Hallinnoi näppäimistöjä.

Vaihda näppäimistö Androidissa - Hallinnoi näppäimistöjä

Nyt voit liukusäätimillä kytkeä haluamasi näppäimistöt päälle/pois. Valinnan jälkeen näppäimistöasetukset ovat voimassa.

Aseta haluamasi näppäimistö käyttöön

Jos jätit useamman näppäimistön käyttöön, voit kytkeä haluamasi näppäimistön käyttöön menemällä johonkin sovellukseen, jossa on kirjoituskenttä, aktivoimalla sen ja valitsemalla oikeasta alakulmasta löytyvän näppäimistö-symbolin.

Vaihda oletusnäppäimistö Androidissa

Symbolin takaa esiin aukeaa lista käytössä olevista näppäimistöistä. Valitse haluamasi näppäimistö käyttöön. Nyt tehty valinta pysyy käytössä myös jatkossa.

Valitse näppäimistö käyttöön

Vinkkejä uuden näppäimistön valintaan löydät artikkelistamme, jossa listaamme mielestämme parhaat näppäimistöt Androidille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.