Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple aikoo tehdä laajennetusta todellisuudesta uuden hitin

Manu Pitkänen

Apple aikoo tehdä laajennetusta todellisuudesta uuden hitin
Jos suuntaa katseensa Applen yritysostohistoriaan, niin ei pitäisi tulla suurenakaan yllätyksenä yhtiön panostavan isolla kädellä laajennettuun todellisuuteen. Jos Apple ei uskoisi laajennetun todellisuuden markkinapotentiaaliin, niin se tuskin olisi koskaan ostanut saksalaista Metaiota itselleen.

Bloombergin tietojen mukaan laajennettu todellisuus tulee näkymään laajasti Applen tuotteissa. Pidemmän aikavälin hankkeena on itsenäisten AR-lasien kehittäminen, mutta ennen sitä Apple aikoo hyödyntää teknologiaa esimerkiksi iPhoneissa. Bloombergin mukaan Apple kehittää jo esimerkiksi tekniikkaa, jonka avulla iPhonella otettujen kuvien tarkennuspistettä voisi muuttaa jälkikäteen. Lisäksi kuvissa esiintyvien objektien asentoa voisi muuttaa ja kuviin voisi lisätä virtuaalisia esineitä.

Apple on jo ottanut askeleita kohti AR-kuvausta iPhone 7 Plussasta löytyvän kaksoiskameran myötä. Huhujen mukaan seuraavissa iPhoneissa otettaisiin askel pidemmälle infrapunalähettimellä ja -vastaanottimella, joiden avulla kuvauskohteesta voidaan luoda kolmiulotteinen malli. Samaa infrapunaan perustuvaa tekniikkaa käytettiin jo esimerkiksi Xboxin Kinect-ohjaimessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja