Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Langaton lataus todella tulossa iPhoneen? Apple alkaa kehittää standardia

Manu Pitkänen

Langaton lataus todella tulossa iPhoneen? Apple alkaa kehittää standardia
Apple näyttäisi olevan vihdoin valmis siirtämään tuotemallistonsa langattomaan lataukseen. IT-jätti on nimittäin liittynyt Wireless Power Consortiumin jäseneksi.

Wireless Power Consortium on yksi keskeisimmistä langattomaa latausteknologiaa kehittävistä yhteenliittymistä ja se pyrkii edistämään Qi-standardin yleistymistä. Tärkeimpiä kilpailevia teknologioita ovat PMA ja Rezence, joiden taustalla olevat yhteenliittymät ilmoittivat kuitenkin vuonna 2015 yhdistymisestä.

Vaikka Applen liittyminen Wireless Power Consortiumin jäseneksi on suuri voitto Qi-standardin näkökulmasta, voivat teknologiajätit olla samanaikaisesti kilpailevien konsortioiden jäseniä. Apple itse asiassa käyttää jo Qi-lataustekniikkaa jo Apple Watchissa, mutta standardia on kustomoitu älykelloa varten, minkä takia kolmansien osapuolien Qi-latausalustat eivät toimi Apple Watchin kanssa. WPC-jäsenyyden ansiosta Applella on sananvaltaa standardin kehitykseen.Applen on sanottu mahdollistavan seuraavan iPhonen lataamisen langattomasti, mutta käytetystä teknologiasta ei ole varmuutta. Tähän saakka luontevalta ratkaisulta on vaikuttanut Energousin radioaaltoihin perustuva lataustekniikka. WPC-jäsenyyden valossa Qin käyttö asemansa jo vakiinnuttaneena standardina näyttää kuitenkin mahdolliselta vaihtoehdolta.

Energousin ratkaisun selvä etu on se, että lataaminen onnistuu ilman erillistä latausalustaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja