Vuotaja paljastaa: Apple Watchista ominaisuus iPhoneen

Matti Robinson

Vuotaja paljastaa: Apple Watchista ominaisuus iPhoneen
Älypuhelimet ovat herättäneet viimeisen kymmenen vuoden ajan niin paljon kiinnostusta, että niiden salassapito on ollut erittäin vaikeaa. Historiallisesti kenties parhaiten on kuitenkin onnistunut Apple, vaikka yhtiön laitteisiin kohdistuu suurin paine. Viime aikoina, kenties Steve Jobsin jälkeen, tilanne on kuitenkin muuttunut.

Nytkin Applen tulevista iPhone-laitteista huhutaan jatkuvasti, mutta mitä sanovat luotetut vuotajat?

Forbes on keskustellut tulevista iPhone-malleista useita paljastuksia tehneen Sonny Dicksonin kanssa ja kertoo omat sisäpiiritietonsa siitä mitä uutta on todennäköisimmin luvassa. Ehkä suurin uudistus on, että tulossa on väitetysti kolme iPhone-mallia.

Näitä hän kutsuu nimillä iPhone 7s, iPhone 7s Plus ja iPhone 8. Kaksi ensimmäistä olisi pieniä päivityksiä nykysukupolveen ja ulkonäöltään samankaltaisia. Jälkimmäisessä puolestaan olisi uudistuksia esimerkiksi designiin ja materiaaleihin. Lisäksi siitä löytyy ominaisuuksia, joita kaksi muuta eivät saa.



Kaksi uutta ominaisuutta, joihin Dickson luottaa eniten ovat pikalataus sekä Tap to Wake -ominaisuus, jolla ilmoitukset saa suljetulle näytölle näytön napautuksella. Jälkimmäinen ominaisuus löytyy jo Apple Watch -älykellosta, mutta ei ole löytänyt tietään iPhoneen. Tietysti samainen ominaisuus löytyy myös useista kilpailijoiden älypuhelimista.

Pikalataus lienee olisi täysin omaa tekoa, sillä käytössä ei ole Qualcommin piirit, joista löytyy Quick Charge -teknologia ja jo nykyisellään iPhonet pystyy lataamaan nopeammin iPadin laturilla. Ehkä pikalatauksen tuominen onkin enemmän kiinni laturin vaihtamisesta kuin puhelimen innovoinnista.

Tietysti tässä vaiheessa vielä kaikki on spekulointia ja Dicksonin kristallipalloonkaan ei kannata liikaa luottaa. Jäämme odottamaan siis virallista tietoa syksyyn tai mahdollisia – tai kenties todennäköisiä – vuotoja.

Kuvassa iPhone 8 -konsepti


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.