Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Unohtuiko tallentamasi salasana? Näin löydät sen iPhonella

Manu Pitkänen

Unohtuiko tallentamasi salasana? Näin löydät sen iPhonella
Kaikista nykyaikaisista selaimista löytyy kätevä salasanojen täyttöominaisuus, minkä ansiosta vältyt turhalta näpyttelyltä verkkopalveluihin kirjautumisen yhteydessä. Ehkä suurin haittapuoli salasanan automaattisessa täytössä on se, että salasanoja ei tule painettua omaan mieleen.

Mistä tallennetut salasanat löytyvät iPhonessa?

Sitten kun Google-tilin tai muun nettipalvelun salasanaa tarvitsee uudessa laitteessa, tulee eteen tenkkapoo: mikä se salasana oikein olikaan? Salasanat tallentuvat onneksi selainten asetuksiin, josta ne voi jälkikäteen käydä tarkistamassa. Salasanat saa selvitettyä myös iPhone- ja iPad-laitteissa Safarin asetusten kautta: Avaa Asetukset-sovellus, valitse sovelluslistasta "Safari" ja avaa "Salasanat" -valikko.

Tämän jälkeen iOS-laitteesi varmistaa oikeutesi tarkastella salasanoja pyytämällä laitteen pääsykoodia tai Touch ID:hen tallennettua sormejnjälkeä. Eteesi ilmestyy lista verkkosivuista, joihin olet tallentanut salasanan automaattista täyttöä varten. Näpäytä haluamaasi sivustoa näet sivuston salasanan.Jos et käytä pääasiallisena selaimena Safaria, niin siinä tapauksessa salasanoja ei kannata etsiä Safarin asetuksista, vaan käyttämäsi selaimen asetuksista. Esimerkiksi Chromessa salasanat saa näkyviin seuraavasti: Avaa Chrome ja näpäytä oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä. Valitse Asetukset ja näpäytä auki "Salasanojen tallentaminen". Salasanat löytyvät valikkosivun tarjoaman linkin takaa ("Tarkastele ja hallinnoi tallennettuja salasanoja osoitteessa passwords.google.com").

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.